avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire loc de veci

Buna ziua.In anul 1982,consiliul popular al municipiului Tirgu Jiu,aproba solicitarea de CUMPARARE a unui "plat" in cimitirul orasului,dindu-i in acest fel tatalui meu dreptul de FOLOSINTA VESNICA asupra locului de veci.Tatal meu a decedat in urma cu un an... In urma succesiunii,prin neacceptarea conform art.700 cod civil din partea mea,locul respectiv a fost mostenit in totalitate de mama mea si...au inceput problemele #-o...In momentul in care mama s-a dus sa plateasca taxele anuale de intretinere i s-a cerut sa faca cerere de concesionare a terenului !!! Pai...daca exista dovada ca tatal meu a CUMPARAT "platul"....se poate concesiona o proprietate???#-o#-o
Cel mai recent răspuns: amenophis , utilizator 16:20, 24 August 2010
Niciodata nu s-au cumparat locurile de veci, ele intotdeauna s-au concesionat; legea nu permite vanzarea-cumpararea lor.
avocat Cristina Popescu
Pe document este scris in mod clar ca se aproba CUMPARAREA ,nu concesionarea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare act de concesiune cimitir bcory bcory Buna ziua, Prezint cronologic situatia: - in anul 1971 bunica mea impreuna cu tatal meu detineau un [b]teren de veci[/b] la cimitir avand titlu de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire proprietate locuri de veci mike01 mike01 In 1981 cand tatal meu a decedat, mama mea a cumparat un platz de 3 metri liniari fatada in cimitirul municipal tg-jiu, iar in anul 1988 a decedat si mama ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate loc de veci cimitir bcory bcory Buna ziua, In anul 1944 bunica mea primeste printr-un act de donatie un loc de veci in cimitir, pe teren fiind construite un cavou si 2 locuri. Se precizeaza ... (vezi toată discuția)