avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Ce trebuie sa fac ca PFA?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Ce trebuie sa fac ca PFA?

Buna ziua,

Incerc de azi dimineatza sa sun la ANAF ca sa imi explice careva pe acolo ce trebuie sa fac eu de acum incolo. Pana acum ma duceam in fiecare trimestru pe 15 martie/iunie/septembrie/decembrie ca sa platesc 16% din norma.

Ce trebuie sa fac eu de maine in raport cu institutiile statului de rahat in care ma zbat (statul lui boc) ca sa fiu legal? Trebuie sa declar ceva venituri? In baza a ce? Eu m-am facut pfa cu norma ca sa nu am treaba cu calcul de venituri, etc. Trebuie depuse ceva declaratii? Unde? Care sa contina ce?

Merci
Cel mai recent răspuns: cristi71000 , utilizator 18:15, 24 August 2010
Daca in luna iulie ati realizat venituri de natura profesionala ca PFA cu activitate independenta se depun declaratii la Casa de Pensii, Casa de Sanatate pana la 25 august, data pana care se achita si contributiile datorate, respectiv: CAS-10,5% (Casa de Pensii); CASS-5,5% (Casa de Sanatate); Contributie somaj-0,5% (Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca). Aceste procente se aplica la norma de venit anuala/12.
Multumesc. Sa vina Boc si Base la mine acasa sa imi ia declaratiile cu placere. Eu in 3 locuri nu ma duc, ca am de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite pfa Bogdan Petru Bogdan Petru Buna ziua as vrea sa stiu si eu care sunt impozitele pentru PFA,cand si la ce institutii se platesc? (vezi toată discuția)
Contributii pfa aura otelea aura otelea ce contributii trebuie sa platesc de la 1.07.2010 daca sunt PFA ce decalratii, cand si unde se depun multumesc (vezi toată discuția)
Obligatii de plata pt.drepturi autor iiulia iiulia Ce obligatii de plata sunt pentru un contract de drepturi de autor (jurnalist): contributia pentru sanatate CASS, contributia pentru asigurari sociale CAS, ... (vezi toată discuția)