avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Buna ziua.
Mama mea a incheiat in urma cu cca. 8 - 9 ani un contract de intretinere cu bunica mea(soacra ei),chiar daca parintii mei sunt divortati.In urma unui scandal pe care l-a avut cu cca. 9 ani in urma cu tatal meu,bunica mea a chemat-o pe mama mea sa locuiasca cu ea,urmand sa ii cedeze partea ei de casa=curte,adica 5/8, restul de 3/8 ramanandu-i tatalui meu.
De-a lungul timpului bunica a facut mereu scandaluri(tipete,zbierete,injurii) ,ii cerea socoteala mamei mele pentru orice,nu o lasa sa arunce gunoiu fara sa scormoneasca intai ea prin el ,ii spunea ca nu are voie sa plece din curte fara sa ii ceara voie si fara sa ii spuna unde se duce.Cu toate astea,mama mea si-a respectat toate atributiile ce i-au revenit din contract, a platit toate utilitatile, i-a asigurat mancarea,caldura, cheltuieli cu doctorii etc bunicii mele.
Acum, de curand, tatal meu ridica niste pretentii si este hotarat sa o ia pe bunica mea sa o duca la notar sa strice actele facute cu mama mea, desi motive chiar nu exista.Specific inca o data ca mama s-a lasat umilita mereu de bunica mea si i-a asigurat toate cele necesare.
Eu stiu ca un astfel de contract se poate intrerupe atunci cand persoana in cauza nu este intretinuta conform celor specificate in contract,dar nu inteleg ce treaba are tatal meu in toata povestea asta si cum poate interveni el,atata timp cat nu are nici un drept pe cele 5/8 din proprietate
De-a lungul anilor, mama a adus extraordinar de multe imbunatatiri acelei case si curti,de care,din cate am inteles nu se tine cont pentru ca nu fac obiectul contractului.
As vrea sa stiu daca o reevaluare psihica se poate face bunicii mele,si daca da,sub ce forma si in ce context,pentru ca la ce scoate pe gura de la o zi la alta tind sa cred ca ori joaca foarte bine teatru,ori nu mai este in deplinatatea facultatilor mintale( in momentul in care s-au semnat actele i s-a facut si o evaluare de genul asta pentru a se dovedi ca este in deplinatatea facultatilor mintale)
Va rog sa imi dati un raspuns pentru ca pe zi ce trece o vad pe mama tot mai speriata de aceasta situatie(mama si-a vandut apartamentul cand s-a mutat cu bunica si a bagat toti banii din apartament pentru refacerea casei care arata deplorabil)
Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 24 August 2010
Adelina85, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 11:19, 26 August 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Am inteles.
Dar totusi tatal meu incearca in continuare sa faca cumva sa strice actele facute de bunica mea cu mama mea iar noi toti nu stim cum sa reactionam si cui sa ne adresam.
Ce este de facut?
Adelina85 a scris:

Am inteles.
Dar totusi tatal meu incearca in continuare sa faca cumva sa strice actele facute de bunica mea cu mama mea iar noi toti nu stim cum sa reactionam si cui sa ne adresam.
Ce este de facut?

Daca doreste rezilierea contractului, bunica dumneavoastra va trebui sa introduca o actiune in instanta(nu poate la notar), iar acolo sa dovedeasca faptul ca mama dumneavoastra nu si-a indeplinit obligatiile contractuale. In ceea ce priveste investitiile, chiar daca nu fac obiectul contractului, acestea exista si ma indoiesc ca vreo instanta nu accepta dovezile in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pe casa pana bogdan pana bogdan Eu locuiesc intr o casa impreuna cu nevasta copii si o batrana bolnava , in varsta de 85 de ani ! In urma cu 10 ani bunica mea a cazut pe gheata si si a ... (vezi toată discuția)
Bunica mea doreste sa-mi lase casa mostenire. RoxanaBurlacu RoxanaBurlacu Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea. Bunica mea are 78 de ani si nu are probleme psihice. Care ar fi cea mai ieftina varianta (mostenire, ... (vezi toată discuția)
Cai de atac mostenire VSTORM VSTORM Buna ziua , Situatia mea din prezent este urmatoarea : Bunicul din partea tatalui a decedat in sep 2015 , succesiunea pe apartamentul acestora nefiind ... (vezi toată discuția)