Conform legilor 58 si 59 din '77 terenurile au intrat in posesia statului. Cum se poate reintra in posesia lor, daca inainte detineam un certificat de mostenitor din '76 pe o cota parte de teren, adica 3/8, fratele meu 3/8 si mama mea 2/8 ? Se poate ca mama mea sa revendice 8/8 ? fara a ne intreba si pe noi? ... multumesc pt raspuns !
In mod normal, mama trebuia sa prezinte comisiei locale de fond funciar, cand a facut cererea, si un certificat de mostenitor din care sa reiasa cota parte ce ii revenea din bun. Insa, tot in acceptiunea legii 18/1991, cererea formulata echivaleaza acceptarea mostenirii (cati mostenitori formuleaza cerere, atatia primesc TP, nu si cei care ar avea eventual dreptul, dar nu si-au cerut partea in mod expres). Asa ca, se poate ca mama sa primeasca intreg bunul, chiar daca in certificatul de mostenitor avea doar o cota parte, pe motivul ca a fost singura persoana indreptatita care a revendicat terenul.
Iesire din indiviziune pentru ce. Dumneavoastra nu aveti cota parte din moment ce mama dumneavoastra a obtinut TP doar pe numele ei. Eventual obtineti in instanta anularea TP si intocmirea unuia nou corect si conform cu certificatele de mostenitor.
Colega Kyandra v-a spus motivul pentru care nu ati fost trecuti in TP.
Revendicare
onicutza
buna seara!am si eu o intrebare,ma poate ajuta cineva?am mostenit o casa cu teren in 1988,impreuna cu mama mea.eu cota de 3/8,mama 1/4,iar restul bunica,eu si ... (vezi toată discuția)