avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare terenuri

Conform legilor 58 si 59 din '77 terenurile au intrat in posesia statului. Cum se poate reintra in posesia lor, daca inainte detineam un certificat de mostenitor din '76 pe o cota parte de teren, adica 3/8, fratele meu 3/8 si mama mea 2/8 ? Se poate ca mama mea sa revendice 8/8 ? fara a ne intreba si pe noi? ... multumesc pt raspuns !
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 12:57, 26 August 2010
In mod normal, mama trebuia sa prezinte comisiei locale de fond funciar, cand a facut cererea, si un certificat de mostenitor din care sa reiasa cota parte ce ii revenea din bun. Insa, tot in acceptiunea legii 18/1991, cererea formulata echivaleaza acceptarea mostenirii (cati mostenitori formuleaza cerere, atatia primesc TP, nu si cei care ar avea eventual dreptul, dar nu si-au cerut partea in mod expres). Asa ca, se poate ca mama sa primeasca intreg bunul, chiar daca in certificatul de mostenitor avea doar o cota parte, pe motivul ca a fost singura persoana indreptatita care a revendicat terenul.
~ Conținut șters la cerere ~
Sa inteleg ca noi acum trebuie sa facem iesirea din indiviziune? s-au nu mai este nici o sansa sa ne recuperam partea .... ms
Iesire din indiviziune pentru ce. Dumneavoastra nu aveti cota parte din moment ce mama dumneavoastra a obtinut TP doar pe numele ei. Eventual obtineti in instanta anularea TP si intocmirea unuia nou corect si conform cu certificatele de mostenitor.
Colega Kyandra v-a spus motivul pentru care nu ati fost trecuti in TP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de propietate ContSters127894 ContSters127894 Buna seara.Bunicii mei au avut cateva hectare cu pamant.Mama este singura mostenitoare(titlul de propietate este pe numele bunicilor decedati). Cum pot ... (vezi toată discuția)
Revendicare onicutza onicutza buna seara!am si eu o intrebare,ma poate ajuta cineva?am mostenit o casa cu teren in 1988,impreuna cu mama mea.eu cota de 3/8,mama 1/4,iar restul bunica,eu si ... (vezi toată discuția)
Cota mostenire leusan leusan Ce acte imi trbuiesc pentru a vinde cota mea de mostenire aflata in indiviziune? dar pentru a face act de donatie? (vezi toată discuția)