avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cota mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cota mostenire

Ce acte imi trbuiesc pentru a vinde cota mea de mostenire aflata in indiviziune?
dar pentru a face act de donatie?
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 08:04, 8 Martie 2012
Trebuie mai intai sa se fi stabilit ce cota vi se cuvine pentru a, p[utea vinde . Daca nu se cunoaste cota deschideti partaj si iesire din indiviziune. Daca se cunoaste cota puteti vinde cota ideala si cel ce cumpara va solicita iesirea din indiviziune. Aveti nevoie de actul de proprietate al imobilului , certificat de mostenitor .
Odata individualizata, cota -parte din dreptul de proprietate poate fi instrainata, fie printr-un act cu titlu oneros (un contract de vanzare-cumparare), fie printr-un act cu titlu gratuit (printr-un act de donatie ).


Nu este necesara sistarea starii de indiviziune , in vederea perfectarii unor acte translative de proprietate.


Incetarea starii de coproprietate, insa , poate avea loc oricand , intrucat nimeni nu este tinut a ramane in indiviziune.


Calea aleasa poate fi aceea a unui partaj conventional , cand toti copartasi isi exprima acordul de vointa cu privire la imparteala, sau aceea a unui partaj transat in fata instantei de judecata , daca exista disensiuni .


Succes.
da cota este de 3/8 conform certificatului de mostenitor dar actul de proprietate in original (este practic un TP ),se afla in posesia altui comostenitor care refuzasa mi-l dea ce pot face?
Pot merge la primarie (este la tara)?si ce anume sa solicit?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
leusan, utilizator
Certificatul de mostenitor este titlul prin care dovediti proprietatea. Nu aveti nevoie de vreun alt act de proprietate
mULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren extravilan fara iesire din indiviziune cyan cyan Situatia se prezinta astfel, un teren de 6 ha extravilan cu cadastru, arendasul a cumparat 3 ha de la mostenitorii unui proprietar iar mostenitorii celuilalt ... (vezi toată discuția)
Cedarea partii dobandite in urma succesiunii camy_jon camy_jon Buna ziua, In cazul in care, in urma decesului unuia dintre soti (2007), au ramas 3 copii si 1 sot supravietuitor, exista posibilitatea ca sotul ramas sa ... (vezi toată discuția)
Certificat de calitate mostenitor Linel Linel Buna ziua doresc o informatie pentru certificatul de calitate mostenitor, ce rol are acesta si daca pot pune in vanzare un teren de exemplu cu acest ... (vezi toată discuția)