avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inregistrare contract inchiriere in absenta succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inregistrare contract inchiriere in absenta succesiunii

Buna ziua,
Imi permit sa va deranjez cu o intrebare privind o situatie mai incurcata.
Eu si tatal meu suntem proprietari pe o casa. Tatal meu a decedat acum aprox. 2 saptamani, iar inainte de asta a apucat sa inchirieze casa facand un contract pe 3 ani cu chiriasul. Contractul nu a fost inregistrat la administratia financiara.
In urma decesului tatalui meu proprietar (in acte) am ramas eu (plus partea sotiei lui). Inafara de asta, am ramas cu chiriasul si contractul neinregistrat. Legea ma obliga sa inregistrez contractul si sa declar venitul ce urmeaza a fi impozabil. Deorece momentan nu avem bani sa pornim succesiunea, intrebarea mea este: pot inregistra contractul de inchiriere la administratia financiara in lipsa succesiunii?
Trebuie sa fac un act aditional la actualul contract (semnat de tatal meu)?
Va multumesc anticipat.
Numai bine,
Laura
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:53, 18 Octombrie 2007
poti face un contract de inchiriere pe partea ta de proprietate, chiar daca in fapt sta in partea ce apartinea tatalui;)
Teoretic da, dar nu e exclus sa dai de ceva capete patrate la inregistare.

Actul facut de defunct produce efecte care sunt opozabile succesorilor sai.
Ati putea face un act aditional in care sa precizati ca intelegeti sa respectati locatiunea consimtita de defunct si sa inregistrati actul.
Nu vor? Sa va dea in scris ca nu inteleg sa va perceapa impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere contract de inchiriere locuinta muadib muadib buna ziua. va rog sa-mi spuneti care este procedura prin care se poate inchide un contract de inchiriere locuinta, cu acordul ambelor parti. este necesar ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea prelungirii unui contract de inchiriere la administratia financiara PIFOU PIFOU Buna ziua, Am avut inregistrat la Administratia Financiara un contract de inchiriere pentru perioada 16noiembrie 2012-16martie 2013,chiriasul nu a putut ... (vezi toată discuția)
Contracte inchiriere spatii comerciale troanta troanta un contract de inchiriere pe o durata dec10 ani intre o persoana juridica si o persoana fizica trebiue sa fie inregistrat si in alta parte decit la financiar? (vezi toată discuția)