avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... contracte inchiriere spatii comerciale
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

contracte inchiriere spatii comerciale

un contract de inchiriere pe o durata dec10 ani intre o persoana juridica si o persoana fizica trebiue sa fie inregistrat si in alta parte decit la financiar?
Cel mai recent răspuns: troanta , utilizator 14:40, 1 Februarie 2011
Bună ziua,

Contractul de locațiune, asupra unui imobil, indiferent de durata prevăzută în contract, trebuie înregistrat la Administrația Finanțelor Publice, în termen de 15 zile de la semnare. Această obligație incumbă proprietarului imobilului închiriat.

Neînregistrarea contractului la AFP nu afectează valabilitatea contractului, aceasta trebuind a fi făcută exclusiv ca urmare a obligaţiei proprietarului de a se înregistra ca plătitor de impozit pe veniturile din cedarea folosinţei bunurilor.

Contractul de locațiune vă va fi necesar pentru a face dovada sediului societății, daca aceasta va funcționa în spațiul respectiv (fie ca sediu principal, fie ca punct de lucru), fiind unul dintre documentele necesare la depunerea dosarului pentru înființarea unei societăți comerciale.
MULTUMESC.Am acest contract de inchiriere din data de 18.01.2008-18.012018,dar propietarul l-a vindut si l-a reziliat fara mine ,fara semnatura si stampila societati al carui administrator sunt.Actualul propietar m-a dat in judecata pentru evacuare si sustine ca oricum contractul meu nu ere valabil deoarece a fost facut pe o perioada mare de timp si ca ar fi trebuitsa-l inregistez si in cartea funciara .
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
troanta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere prin circa financiara fara prezenta chiriasului xemina xemina Am un contract de inchiriere la circa financiara incheiat intre mine si propietar ,spunetimi fara prezenta mea propietara poate rezilia contractul?Mentionez in ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere Iness01 Iness01 Daca locuinta se afla in Bacau, contractul de inchiriere trebuie facut obligatoriu in Bacau sau se poate incheia si in Bucuresti? Se incheie la finante sau la ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere asupra unei proprietati imobiliare Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Se poate afla daca asupra unui imobil exista un contract de inchiriere... si cam unde se poate verifica acest lucru? In extrasul de carte funciara ... (vezi toată discuția)