avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... anulare contract vanzare - cumparare autoturism
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

anulare contract vanzare - cumparare autoturism

In decemberie 2006 am cumparat , impreuna cu asociatul meu un autoturism la suma de 57000 RON. Fiind plecata in strainatate, asociatul meu, care era si admin istratorul firmei, a vandut masina mamei sale, in ianuarie 2007( dupa 3 saptamani ) cu suma de 5000 RON. Va rog sa-mi spuneti daca pot anula aceasta vanzare , tinand cont de faptul ca el a folosit in continuare autoturismul si a facut reparatii auto din banii firmei .Nu am fost niciodata de acord cu aceasta vanzare. Va multumesc si astept raspuns .
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 21:25, 15 Octombrie 2007
Si dupa modificarea LSC, limita pana la care poate un administrator poate incheia un act juridic prin care sa instraineze, respectiv sa dobandeasca, bunuri catre sau de la societate, ramane de 10 %, raportata la valoarea activelor nete ale societatii, ceea ce trece peste aceasta valoare putând fi făcut, sub sancţiunea nulitaţii, doar dupa obţinerea aprobarii adunării generale extraordinare (art. 150 LSC).
Cu toate ca dispozitia legala priveste SA, solutia trebuie extinsa si la SRL.

Actiunea in raspundere (art.155 LSC) contra administratorilor pentru daune cauzate societatii de acestia prin incalcarea indatoririlor fata de societate, apartine adunarii generale, care va decide cu majoritatea prevazuta la art. 112 LSC.
Deci numai societatea pagubita poate exercita actiunea in angajarea raspunderii administratorilor. Adunarea generala desemneaza cu aceeasi majoritate persoana insarcinata sa exercite actiunea in justitie. Daca adunarea generala decide sa porneasca actiune in raspundere contra administratorilor, mandatul acestora inceteaza de drept de la data adoptarii hotararii si adunarea generala va proceda la inlocuirea lor.
De remarcat ca legea reglementeaza actiunea in raspundere contra administratorului numai in privinta SA. In doctrina se considera ca principiile consacrate de art.155 LSC isi gasesc aplicare, prin asemanare, si in cazul celorlalte societati comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare sa in srl ciolpi ciolpi ce valoare au actiunile mele daca o societate SA se transforma in SRL? (vezi toată discuția)
Schimbarea administratorului babylon babylon suntem doi asociati intr-o firma ,iar domnul celalalt este si administratorul societatii am convocat de doua ori aga iar dinsul nici nu a venit sa prezinte ... (vezi toată discuția)
Legalitate hotarare a.g.a. cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca din AGA unei societati comerciale fac parte 3 persoane si la o sedinta participa doar 2 persoane (care si semneaza ... (vezi toată discuția)