avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract angajare cu clauza de reziliere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract angajare cu clauza de reziliere

Buna ziua!
Ma poate lamuri cineva daca se poate incheia un contract de munca legal in care sa fie stipulata ca si clauza de reziliere o suma de bani?
Mai concret: stipularea interzicerii dreptului de a mai lucra la firme concurente pe o perioada determinata, in cazul in care angajatul doreste desfacerea contractului de munca in cauza, precum si administrarea ori asocierea la firme concurente, cu acelasi CAEN.
Se poate pune in aplicare un astfel de contract?
Care ar fi organul legal ce ar putea fi sesizat in cazul incalcarii lui in scopul probatiunii?

Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 23:57, 24 August 2010
Cititi art. 21 - 24 din Codul Muncii si va veti lamuri.
Si o alta intrebare:
este legal ca un angajat sa lucreze la 2 firme concurente in acelasi timp?
------------------
Va multumesc pt raspuns, am citit prevederile indicate dar de acolo reiese ca daunele pot fi cerute numai angajatului; dar ceea ce as fi eu interesat este daca se pot cere daune interese firmei la care lucreaza, acestea putind fi mai consistente si mai usor de executat (in lipsa partii materiale mergindu-se pina la inchiderea firmei respective).
Ultima modificare: Marți, 24 August 2010
clientY, utilizator
1. Atata timp cat nu are o clauza de neconcurenta in niciun cim, este legal:)
2. Nu puteti cere despagubiri pentru daune interese firmei concurente unde ar putea fi angajata acea persoana, deoarece contractul in care inserati clauza de neconcurenta isi produce efecte doar intre parti (dvs si salariat). Conventiile nu au efect decât între partile contractante...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza contract individual de munca cintus cintus Buna ziua, In contractul individual de munca este prevazuta o clauza cu privire la imposibilitatea de a pleca din companie la o alta firma concurenta. O ... (vezi toată discuția)
Angajament de confidentialitate Daniela.g Daniela.g Pot fi obligata sa semnez asa ceva sub denumirea de angajament de confidentialitate: \"Sa nu particip in calitate de proprietar, asociat, salariat, sau agenti ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta anca_popescu anca_popescu Buna! Va rog frumos sa ma ajutati.Cand m-am angajat in contractul de munca era si o clauza de neconcurenta care arata asa L. Clauza de neconcurenta ... (vezi toată discuția)