avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pasaport
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pasaport

buna pot face pasaport unui minor dupa ce am avut incredintare sa prin hoterare definitiva irevocabila fara acordul tatalui (nu suntem casatoriti ) si ce acte trebuie sa prezint unde se fac pasapoartele trebuie sa prezint si hotararea ? va multumesc anticipat pt raspuns :(
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 23:57, 24 August 2010
da, puteti.va trebuie hotararea definitiva si irevocabila, in original.
Pasaport puteti face minorului fara a avea nevoie de acordul tatalui.

In situatia in care veti dori sa-l scoateti din tara aveti nevoie de acordul celuilalt parinte dat in fata notarului de preferinta.
Deci, ii puteti face pasaport copilului minor NUMAI cu certif.de nastere si hotararea def.si irevocabila prin care vi s-a incredintat dv. minorul.
Pentru a iesi cu minorul din tara va trebuie la frontiera doar pasaportul copilului si hotararea def.si irevocabila tradusa si legalizata in limba statului unde veti merge si atat.Nu va trebuie nici un fel de semnatura din partea tatalui daca minorul v-a fost incredintat dv.
Ultima modificare: Marți, 24 August 2010
Cabinet Avocat Serghie Daniela Cristina, Avocat
ii faceti pasaport avand hotararea de incredintare si iesiti cu minorul din tara cu aceeasi hotarare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare divort la iesirea din tara cu un minor puimicc puimicc Documentandu-ma am vazut ca pentru a iesi din tara cu un minor, in urma divortului, avand o hotarare de divort definitiva si irevocabila, am nevoie de un ... (vezi toată discuția)
Sentinta necesara la iesirea din tara cu copilul trebuie tradusa? rpc rpc Buna ziua, Copilul minor este in custodia mea, prin sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila. Pentru a iesi din tara cu copilul am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Plecare din romania cu un minor tsimona tsimona BUNA,CINE MA POATE AJUTA SA IMI SPUNA,,,AM DIVORTAT SI AM O FETITA DE 2ANI MIA FOST INCREDINTATA MIE DEFINITIV..EU AS DORI SA PLEC IN ITALIA CU FETITA SI ... (vezi toată discuția)