avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... clauza de reziliere contract de munca
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

clauza de reziliere contract de munca

Buna ziua!
As dori sa stiu daca poate fi stipulat intr-un contract de munca o clauza de reziliere (ceva in sensul art 20-24 din codul muncii privind clauza de neconcurenta), dar care sa poata sa fie indreptata impotriva firmelor, nu a angajatului, fara a intra in contradictie cu codul muncii.
Anume daca se poate stipula cumva o suma de bani ce ar putea fi ceruta pe o perioada determinata de la incheierea contractului tertilor(ca si clauza de reziliere) in cazul cererii de incetare a unui contract de munca.Si bineinteles cum ar fi aceasta aplicabila, opozabila tertilor.

in subsidiar : este legal ca un angajat sa lucreze in acelasi timp la 2 firme concurente?

Alte discuții în legătură

Contract angajare cu clauza de reziliere clientY clientY Buna ziua! Ma poate lamuri cineva daca se poate incheia un contract de munca legal in care sa fie stipulata ca si clauza de reziliere o suma de bani? Mai ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta Ayana1 Ayana1 Puteti, va rog, sa ma ajutati cu un raspuns privitor la clauza de neconcurenta stipulata in contractul individual de munca? Stiu ca: Angajatul poate fi ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta fara indemnizatie de neconcurenta? vatmad vatmad Buna ziua Sunt nou pe acest forum si am gasit deja multe subiecte interesante. Am o mare nelamurire cu privire la clauza de neconcurenta. Daca ma poate ... (vezi toată discuția)