Am si eu o problema si v-as ruga sa ma ajutati. Suntem trei fete la parinti, tatal meu a decedat anul acesta in februarie iar mama mea face tot posibilul sa ma insele. Daca initial m-a batut intruna la cap sa renunt la partea mea de mostenire ( ea, impreuna cu sora mea mai mare fac jocurile - inca de pe vremea cand traia tata tot asta zicea mama ca sa-i puna ei casa pe nume ca i-a ajutat cu bani ). Daca a vazut ca nu-i iese pasenta, a dat-o la intors si a zis ca sa ma duc la notar sa facem succesiunea. Eu banuiesc( si credeti-ma ca stiu foarte bine ce vorbesc ) ca ele s-au inteles ca ulterior succesiunii sa vanda casa pe nimic ca sa-mi dea mie o nimica toata ( asta ca sa vad ca n-am nicio sansa in fata lor, si ca imi arata ele mie ca tot cum vor ele iese chestiunea pana la urma ). Vreau sa va spun ca e vorba de o vila intr-o zona foarte buna a orasului doar ca are putin pamant ( 500 m2) si mama mea o da intruna ca dupa ce se face succesiunea sora mea mai mare va cumpara pamantul de pe langa casa ( primaria din oras va organiza licitatie ) ca sa fie vanduta casa la un pret mai bun cica. Dvoastra, din exterior, poate va dati seama ce joc fac, ca eu deja m-am saturat dar vreau sa stiu totusi daca pot vinde o casa care valoreaza ceva pe nimic, daca legea nu-i impiedica cumva. Va multumesc.
Orice contract de vanzare cumparare trebuie sa aiba un pret serios, mai mult exista niste expertize imobiliare notariale sub care nu se poate cobori , aceste expertize de la 1 septembrie vor cobori sub 10% fata de valorile actuale. Deci sub valoarea expertizei nu se poate cobori. Expertizele sunt facute pe Camerele Notarilor Publici, pe judecatorii si localitati. Orientativ le puteti gasi si pe site ul uniunii notarilor. Ele sunt publice.
Si asta ce ar insemna ? Sa cer eu o expertiza ? Pentru ca nu ma dau banii afara din casa.... Sau ca la notar nu se poate vinde cu un astfel de pret ( subevaluata ) ? Multumesc.
Nu este vorba de a cere o expertiza. Ele sunt facute deja pe localitati, zone, etc. V am spus ca aceste expertize care sunt deja si care le puteti consulta pe site ul respectiv sunt tocmai intocmite pentru ca pretul unei vanzari sa nu fie derizoriu. Adica reflecta pretul real. Sub ele nu se poate cobori pretul!
Dar, ipotetic vorbind, poate zice " Ce, d'le e criza, asta-i pretul !". Daca ea vrea s-o vanda cu 20.000 de euro o poate opri cineva ? Ca asta ar insemna ca eu sa nu fiu de acord cu pretul si sa ma intalnesc cu ele in tribunal X-(
Din cele spuse de dumneavoastra detineti 1/6 din averea parintilor.
Chiar daca se va face succesiunea nu pot vinde casa fara acordul dumneavoastra.
In cazul vinzarii trebuie sa semnati actul de vinzare - cumparare in calitate de coproprietar si atunci puteti cere suma pe care o doriti sa va revina (daca vreti sa vindeti cereti o suma rezonabila iar daca nu doriti sa vindeti cereti o suma enorma).
Vanzare
Edupapi
Daca mama are 50%dint r.un apartament si fi ica 25% ca mostenitor pot vinde fara celalalt mostenitor care are 25%,mama fiind proprietar,tata decedat,am facut ... (vezi toată discuția)