avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt In concediu medical si am primit nota pentru a fi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt In concediu medical si am primit nota pentru a fi disponibilizat.

Buna seara.am si eu o nelamurire.
Pe data de 12.08.2010.am cerut adeverinta pentru internare in spital pe care am primit-o de la biroul resurse umane(am fost operat).
Pe data de 16.08.2010(data postei) am primit o dispozitie din care reiese ca incepand cu data de 11.08.2010 se declanseaza procedura de eliberare din functie....iar incepand cu data de 26.08.2010 inceteaza contractul individual de munca.In perioada 11.08.2010-25.08.2010 se acorda preaviz de 15 zile lucratoare(ceea ce este gresit pt ca sunt 15 zile calendaristice).Ulterior am primit o alta dispozitie rectificata precum ca sunt in perioada de preaviz este 11.08.2010-7.09.2010.Aceasta dispozitie este semnata pe data de 19.08.2010 si am primit-o acasa pe data de 23.08.2010.Mentionez ca certificatul medical a ajuns la registratura pe data de 19.08.2010 si a fost inregistrat.Ulterior mi s-a cerut de catre doamna de la resurse umane sa-mi retrag certificatul medical deoarece sunt in preaviz.Intrebarea mea este daca institutia(primaria) procedeaza legal.Ce este de facut in continuare? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: viooiv , utilizator 23:31, 24 August 2010
Perioada in care sunteti in concediu medical preavizul se suspenda. In nici un caz nu va recomand sa va retrageti certificatul medical.

In continuare, dupa ce se va termina concediul medical, va veti intoarce la serviciu si va incepe sa curga termenul de preaviz. In acest timp, va sfatuiesc sa faceti o cerere de concediu de odihna, intrucat acesta nu influenteaza implinirea termenului de preaviz. :)
Ce fac daca nu vrea sa-mi aprobe cererea de concediul de odihna?
Va multumesc foarte mult.
Multa Sanatate.
O sa va plateasca concediul ramas neefectuat la lichidare.
Solicitati reducerea programului la 4 ore in perioada de preaviz conform art. 74 alin. (3) din CCMUN .
Si ce inseamna "nu influenteaza implinirea termenului de preaviz."
Adica termenul de preaviz nu se prelungeste in cazul concediului de odihna spre deosebire de concediul de boala :)

Alte discuții în legătură

Referitor demisie dana.iorga dana.iorga am depus cererea de CO in perioada preavizului.va rog sa-mi spuneti daca zilele de CO prelungesc perioada de preaviz ( asa cum mi s-a spus de la resurse umane ... (vezi toată discuția)
Concedierea KYMS KYMS Buna ziua, am si eu cateva nelamuriri:de in luna noiembrie am fost anuntata ca nu mai sunt dorita in firma si sa imi dau demisia ca sunt cam isteata pentru ... (vezi toată discuția)
Concediul medical pentru ingrijirea copilului pana la 7 ani intrerupe preavizul? lauraneacsu77 lauraneacsu77 buna ziua sunt insarcinata si in urma cu o luna am anuntat directorul de departament si pe cel de la resurse umane cu privire la aceasta stare de fapt (adev ... (vezi toată discuția)