avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre partaj si nu numai
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre partaj si nu numai

in urma pronuntarii divortului, dupa mai multe recursuri din partea fostei sotii, sentinta a ramas irevocabila. Cum locuim separat si ma duc acasa doar la 2 saptamani sa-mi vad fetita, am constatat ca fosta tocmai ce a schimbat yala de la apartament, ca sa nu mai pot intra in casa. Motivul este de domeniul SF : ma acuza ca am fost acasa in lipsa ei si i-am furat banii din casa, lucru total neadevarat, mai ales ca eu locuiesc la Turda si ea la Timisoara, iar in perioada cat a fost plecata in concediu, nici macar nu am fost la Timisoara, pentru ca imi lipsea motivatia - copilul. La ultima vizita - sambata - a facut un scandal monstru , pe scarile blocului (pentru a avea martori), acuzele fiind aceleasi. Vazand ca nu iau nici o pozitie, s-a ambalat mai tare, si am fost nevoit sa imi sun avocatul, care mi-a promis ca va depune plangere penala, luni dimineata, pentru "tulburare de posesie". Insa la discutia de azi, despre plangerea penala, avocatul a dat-o la intors si nu mai vrea...
dati-mi un sfat va rog, ce sa fac? Apartamentul este bun comun, sentinta nu prevede ca ap. va fi cedat unuia din soti pana la partaj... Iar eu nu pot avea acces in casa mea, decat numai cu acordul sotiei. Cum pot iesi cat mai repede din impas? mai ales ca, de cand sunt plecat, au disparut din casa bunuri de valoare, pe care nu le mai recunoaste ca ar fi existat?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 13:41, 24 Octombrie 2007
camelot a scris:


avocatul a dat-o la intors ...



Normal. Pentru ca a inceput sa gandeasca dupa ce a vorbit...
Partajul si un program de vizitare minor sunt singurele iesiri din impas.
De vreme ce dvs. v-ati mutat in alta localitate, locuinta a ramas in folosinta sotiei, iar ea s-a apucat sa urle pe scara blocului pentru a accentua si in urechile altora ideea ca va refuza patrunderea in locuinta. Calitatea de coproprietar nu va mai indreptateste sa patrundeti intr-un spatiu folosit acum numai de fosta.
Am si eu o intrebare si sper sa ma ajutati.Sant cu sotul meu de 9 ani si casatoriti de 2 ani.Tot ce ne-am cumparat este pe numele lui si este inainte de casatorie.In cazul unui divort am dreptul la ceva sau raman pagubita?
Daca situatiea e asa cum o prezentati ramaneti pagubita.
Dar poate nu divortati.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2007
Gabriela Mihai, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Lamuriri- fostul sot nu ma lasa sa intru in casa proprietate comuna ncristiana ncristiana Buna, am si eu urmatoarea situatie: sunt divortata de un an jumate, dupa divort am mai ramas in casa pana la o alta cearta si bataie de la fostul sot si ... (vezi toată discuția)
Schimbare cheie yalã Cristian Marian Cristian Marian Divorț în apel. Prima instanță mi-a încredințat minorul mie. Fosta soție a schimbat yala la ușa apartamentului, proprietate ... (vezi toată discuția)