Buna seara,
Voi incerca sa fiu cat mai clara si explicita..desi e cam tarziu...
De ce anume este nevoie ptr a schimba o lege si anume, legea privind partajul...
.
Voi parea probabil infantila in exprimare, deoarece nu sunt obisnuita cu termenii juridici...Dar...Nu mi se pare corect absolut deloc ca, in cazul parasirii de domiciliu, partajul sa fie jumi-juma, cum s-ar zice....
Din cate stiu eu, in alte tari si din Europa si din America, daca un sot/sotie paraseste casa, masa, copii..atunci chiar nu mai are dreptul la nimic...
La noi in schimb, legea parca ii protejeaza pe cei care isi parasesc caminul conjugal si le da si un bonus, adica jumate din dreptul propriilor copii...
Nu mai vb de faptul ca mama ramasa in urma unui divort singura cu 2-3 copii, e lasata balta de intregul sistem juridic...Si aici ma refer la pensia alim care o luna vine si alta nu, si nimeni nu poate face nimic...Bietii copii, o luna mananca si cealalta tin post...Iar tatii petrec in continuare cu amantele si viseaza la bonusul in posesia caruia vor intra in curand...
Revenind la partajul cu care am deschis discutia...De ce sa mai aiba dreptul la jumatate din casa..de ex...cel plecat de tot la o alta femeie?...
Intr-o situatie identica sunt eu...
Am ramas singura cu 2 copii...
Inainte de a se naste cel de-al doilea copil, am cumparat un apartament impreuna cu sotul meu, cu credit imobiliar, un apartament cu 3 camere, tocmai ptr a le oferi copiilor nostri conditii mai bune de trai .(inainte am locuit intr-o garsoniera)..
Acum el ne-a parasit si are si pretentie la jumate din tot ce avem, adica casa si masina...
Nu mi se pare normal!...Eu si copiii mei suntem intr-o situatie destul de delicata, disperata, as putea spune...Va dati seama ca ajungem in strada?...Ptr ca, in cazul partajului, ca sa raman eu cu copiii in apartament, o varianta ar fi sa-i platesc ca sulta o suma ft mare pe care nu o am, si nu mi-ar fi de ajuns o viata intreaga ca s-o obtin......O alta varianta ar fi sa vindem apartam si sa impartim banii pe din doua...Dar eu nu pot cumpara nimik ptr mine si ptr copiii mei cu jumatatea aia de bani, care-mi vor reveni mie....Si ce fac?...
Nu e de ajuns ca sotul meu, fostul sot, ne-a dat viata peste cap, mie si copiilor mei si ne-a bulversat atat de mult incat nu mai stim ce sa facem?
Si culmea, in loc sa ma protejeze pe mine legea, ca am ramas singura cu 2 copii, il protejeaza pe el...ba mai mult, il si rasplateste parca, cu jumatate din ce-am adunat 10 ani ptr copiii nostri...
Nu se poate face chiar nimic in sensul asta?..Nu se poate schimba aceasta lege privind partajul?
va multumesc!!!