IN URMA UNUI ABUZ IN SERVICIU AL SEFULUI MEU FIIND CONSIDERATA UN GHIMPE IN COASTA ACESTUIA, IN URMA A 2 CERCETARI DISCIPLINARE PE MOTIVE INVENTATE, MI S-A DESFACUT CIM CU art.61 lit. a. DIN CM. MENTIONEZ FAPTUL CA INAINTEA CONCEDIERII I-AM FACUT PLANGERE PENALA SEFULUI SI MA AFLU IN PROCES - LITIGIU DE MUNCA PENTRU FAPTUL CA MI-A MODIFICAT UNILATERAL CIM, IAR ACEASTA IN TIMPUL ASTA MA CERCETEAZA ABUZIV SI MA DA AFARA.
INTREBAREA MEA ESTE URMATOAREA. AM DREPTUL LA PREAVIZ SAU NU.
IN DECIZIA PRIN CARE MI S-A DESCFACUT CIM NU ESTE TRECUT DURATA PREAVIZULUI, AM FOST ELIMINATA DE AZI PE MAINE. NU AM GASIT IN CODUL MUNCII VREO REGLEMENTARE IN SENSUL CA AS AVEA DREPTUL LA PREAVIZ. IMI PUTETI DA BAZA LEGALA PRIN CARE SUSTINETI CA AM DREPTUL? IN CAZUL IN CARE AVETI DREPTATEA DECIZIA ESTE LOVITA DE NULITATEA ABSOLUTA.
Pentru concedierea cu art.61 lit. a din CM, nu beneficiati de dreptul la preaviz. Este considerata abatere disciplinara si drept sanctiune se desface CIM-ul.
Dar, la baza acestei decizii trebuie sa existe o cercetare disciplinara, cu tot ce presupune ea.
Angajatorul trebui sa respecte cu desavarsire dispozitiile prevazute la art> 263 - 268 di Codul Muncii.
Citeste-le! Poti contesta decizia de concediere, daca este un abuz, in termen de 30 zile de la comunicarea deciziei.
Succes!
Delegare fortata
oanap28
Buna dimineata!
As dori sa stiu ce se poate intampla in cazul in care refuz delegarea pentru 60 de zile la 300 km distanta de domiciliu? Mentionez ca in CIM ... (vezi toată discuția)