avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit minim in perioada de suspendare expirata.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit minim in perioada de suspendare expirata.

Buna ziua.
Am o firma care si-a suspendat activitatea pentru 3 ani. Perioada a expirat. Firma nu a declarat reinceperea activitatii la RC. Conform legii nu poate desfasura acte sau fapte de comert decat dupa reluarea activitatii prin declararea la Rc. In acest caz se plateste impozit pe profit pentru perioada cuprinsa intre momentul expirarii suspendarii si cel al declararii reluarii activitatii ?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 20:36, 10 Septembrie 2010
norme pct 11^5
Dacă perioada de inactivitate temporară/nedesfășurare a activității încetează în cursul anului, contribuabilii aplică prevederile art. 18 alin. (2) din Codul fiscal pentru perioada rămasă din anul respectiv.

art 18 :
2) Contribuabilii, cu excepţia celor prevăzuţi la alin. (1), la art. 13 lit. c)—e), art. 15 şi 38, în cazul cărora impozitul pe profit este mai mic decât suma impozitului minim pentru tranşa de venituri totale corespunzătoare, prevăzute la alin. (3), sunt obligaţi la plata impozitului la nivelul acestei sume.

Prin urmare , da , daca perioada de suspendare a expirat si nu ati inceput procedura de lichidare , societatea datoreaza imp.minim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit profit societate infintata 2009 stanciuu_auco stanciuu_auco buna ziua, ma este valabil pentru societatile noiinfintate, ma exact 27.08.2009, scutirea impozitului pe profit? va multumesc (vezi toată discuția)
Firma suspendata 1.martie.2010 kajan.barna kajan.barna vreu sa suspendezi activitatea la un srl.pe 3 ani mai trebuie sa platesc taxa forfetara adica impozitul minim.#-o (vezi toată discuția)
Impozit profit/forfetar anairam_unid anairam_unid Buna ziua , O firma infiintata in 2010 mai plateste forfetarul?Dar impozitul pe profit? (vezi toată discuția)