Scutirea impozitului pe venit, (Imp. forfetar), pentru firmele infiintate in 2009 a fost valabila pana la 31.12.2009. A nu se confunda cu scutirea impozitului pe profit. Daca ati avut profit nu ati fost si nu sunteti scutit de impozit pe profit.
Codul Fiscal:
Art 18 alin 2: Contribuabilii, cu excepţia celor prevăzuţi la alin. (1), la art. 13 lit. c)-e) şi la art. 15 şi 38, în cazul cărora impozitul pe profit este mai mic decât suma impozitului minim pentru tranşa de venituri totale corespunzătoare, prevăzute la alin. (3), sunt obligaţi la plata impozitului la nivelul acestei sume.
Norme metodologice:
116. Contribuabilii înfiinţaţi în cursul anului nu intră sub incidenţa prevederilor art. 18 alin. (2) pentru anul în care se înregistrează la oficiul registrului comerţului, însă aceştia sunt obligaţi la determinarea impozitului pe profit potrivit prevederilor titlului II «Impozitul pe profit» din Codul fiscal.
Deci cei care se inregistreaza in cursul anului nu platesc impozit minim (forfetar), pentru anul in care s-au infiintat.
Termenul limita de 31.12.2009 era valabil doar pentru firmele aflate in inactivitate temporara, care isi reluau activitatea.
Impozit forfetar
ga-ga
Buna ziua! Daca firma a avut suspendata activitatea pana la 1 septembrie 2009 -dupa 1 an jumate de pauza-trebuie sa plateasca impozit forfetar? si daca da cu ... (vezi toată discuția)
Firma nou infiintata
ministru_
Mai postez o intrebare, daca poate sa ma ajute cineva urgent. Am infiintat o firma in luna iulie 2009 si am trebuie sa platesc acum impozitul forfetar. Eu stiu ... (vezi toată discuția)