avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunuri imobile pe numele copilului minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunuri imobile pe numele copilului minor

Ma intereseaza in ce conditii putem transfera (eu si sotul meu) dreptul de proprietate asupra unui bun imobil (un apartament) fetitei noastre minore (10 ani), copil unic.
Ce consecinte poate avea un asemenea act? In ce masura poate fi atacat?

Va multumesc.
Nu puteti instraina bunul copilului dvs.Minora dvs de zece ani nu are capacitate de exercitiu pt a incheia un act de dispozitie.
SI !?! Daca n-are capacitate de exercitiu ce se intampla?
Nu mai scria mai departe ceva prin cartea de drept? X-(

@athe, Nu v-ati plictisit de cate mesaje v-am sters cu motivarea: continut inutil sau neargumentat, etc?

Chiar vreti sa va apostrofez public? Daca n-ati pricerput nimic din semnalele pe care vi le-am dat, atunci ma vad nevoita sa o fac pentru ca ...mi-e jena mie de raspunsurile dvs. ...

@Pop Anca.
Minorul de 10 ani poate incheia acte de dispozitie (poate dobandi dreptul de proprietate) cu incuviintarea ocrotitoului legal (parinti/parinte) si acordul Autoritatii Tutelare.

Creditorii dvs. ar putea ataca actul daca a fost facut in frauda drepturilor lor.
Minora poate, evident, dobindi dreptul de proprietate imobiliara.Se face mentiune in contractul autentic asupra acestei imprejurari, se depune la dosarul notarial incuviintarea expresa a autoritatii tutelare si se noteaza in cartea funciara faptul ca este minora. Actul este atacabil cum s-a aratat , in situatia fraudarii drepturilor creditorilor, prin actiune revocatorie ( pauliana), altfel este perfect valabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare locuinta catre minor florinmircea florinmircea AM 2 COPII. BUNICII VOR SA-I LASE FIECARUIA O SUMA DE BANI. UNUL DIN COPII (10 ANI) CU SUMA RESPECTIVA DORESTE SA-I TRANSFER UNA DIN PROPIETATI PE NUMELE SAU. ... (vezi toată discuția)
Donatie catre un minor redstyle redstyle buna ziua! in cazul in care 2 persoane sot sotie au 2 proprietati pe numele lor si au probleme cu un credit care in cel mai rau caz poate sa ajunga la ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa pe numele unui minor iulia66 iulia66 buna seara,eu si sotul meu vrem sa cumparam o casa la tara pe numele copilului nostru care are 7 ani.doresc sa stiu daca acest lucru se poate si in ce ... (vezi toată discuția)