avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie catre un minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie catre un minor

buna ziua!

in cazul in care 2 persoane sot sotie au 2 proprietati pe numele lor si au probleme cu un credit care in cel mai rau caz poate sa ajunga la executarea bunurilor (chiar daca ele nu sunt ipotecate), ei doresc sa faca un act de donatie unei nepoate care are 13 ani ...
se poate face aceasta tranzactie...
in ce conditii
si daca poate fi atacata pe viitor

multumesc
cu stima,
Cel mai recent răspuns: redstyle , utilizator 23:56, 30 August 2011
Se poate face donatia dar creditorul va putea ulterior solicita anularea actului pentru ca prin asta se doreste ca debitorii sa instraineze averea pentru a nu mai plati debitul.
Ultima modificare: Luni, 29 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Cel mai bine ar fi sa vindeti una din proprietati sa va achitati datoria.
Actiunea creditorului nu poate fi una in anularea donatiei, ci una pauliana (revocatorie), si doar in masura in care bunurile ramase in patrimoniul debitorilor nu pot satisface creanta.

Va fi nevoie de acordul autoritatii tutelare, care va incuviinta donatia si va numi si un curator care sa o reprezinte pe minora la incheierea actului.
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar neplatit- actiune pauliana pt alt imobil vulpitzarea vulpitzarea Am facut un credit ipotecar pe o perioada destul de lunga. Ipoteca s-a pus pe casa unei nepoate. In momentul de fata locuiesc in casa ipoteca, deoarece casa ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare cumparare incheiat intre parine si copil poate fi anulat de banca? Iuliappsc Iuliappsc Buna seara, am si eu o intrebare care ma framanta de ceva vreme, o sa incerc inainte de asta sa prezint putin situatia mea. Am un credit de nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Donatie catre minor adnanalory adnanalory buna ziua am si eu o problema am o nepoata in varsta de 9 ani si vreau sa i donez o casa parinti au imprumuturi la banci banca se poate atinge de donatia ... (vezi toată discuția)