avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... donatie catre minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

donatie catre minor

buna ziua am si eu o problema am o nepoata in varsta de 9 ani si vreau sa i donez o casa parinti au imprumuturi la banci banca se poate atinge de donatia copilului in cazul in care parinti nu isi mai achita datoriile mentionez ca sunt matusa copilului
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:30, 11 Noiembrie 2009
Banca nu se poate indrepta imptriva bunurilor dobandite de copil prin donatie deoarece nu copilul este titularul imprumuturilor bancare. Parintii vor avea numai indatorirea de a administra bunurile copilului, ei nu vor deveni proprietarii casei.
multumesc deci banca nu se poate atinge de bunurile copilului primite prin donatie de la mine chiar daca copilul sta cu parinti
Nu , stati linistita in aceasta privinta. Bunul donat va deveni bunul propriu al minorului iar banca nu poate urmari decat bunurile debitorilor.
ce acte ini trebuie pentru donatie stiti cumva daca trebuie sa mi reprezinte cineva nepoata sau numai parintii
Il vor reprezenta parintii, curator s-ar fi numit daca donatori erau parintii.


ACTE NECESARE DONATIE MINOR

- Cererea parintelui prin care incuvinteaza donatia;

- BI (CI) parinte (copie);

- Certificat de nastere si CI minor daca este cazul (copie);

- Declaratia minorului care a implinit 10 ani prin care este de acord cu donatia;

- Extras CF de informare (sa nu fie mai vechi de trei luni);

- Declaratia donatorului prin care is exprima acordul cu donatia;

- Daca parinti sunt donatori este necesara numirea unui curator care sa asiste sau reprezinte minorul la perfectarea actelor de donatie:

- BI (CI) curator (copie);

- Declaratie curator (isi exprima acordul sa reprezinte respectiv sa asiste minorul la perfectarea actelor de donatie);

Alte discuții în legătură

Ce obligatii pentru o persoana ar presupune numirea ei drept curator in situatia donatiei de imobil catre o nepoata minora? marci marci Buna ziua, As avea nevoie de cateva clarificari legate de obligatiile pe care le-ar putea avea un curator. Situatia este in felul urmator: nepoata, minora ... (vezi toată discuția)
Buna seara! va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna seara! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea situație: sunt căsătorită și împreuna cu sotul meu avem doi copii: un băiat in ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare apartament pe numele copilului minor dari11 dari11 Buna seara! Ma intereseaza daca se poate achizitiona un apartament pe numele copilului minor, care sunt conditiile? Daca se poate ,ce drepturi avem ... (vezi toată discuția)