avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce obligatii pentru o persoana ar presupune numirea ei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce obligatii pentru o persoana ar presupune numirea ei drept curator in situatia donatiei de imobil catre o nepoata minora?

Buna ziua,
As avea nevoie de cateva clarificari legate de obligatiile pe care le-ar putea avea un curator.
Situatia este in felul urmator: nepoata, minora fiind, ar trebui sa primeasca drept donatie un imobil care apartine atat tatalui, cat si mamei, parintii nefiind casatoriti legitim si nemafiind impreuna. Numirea matusii minorei drept curator pentru aceasta donatie, ce obligatii, de orice fel, ar presupune fata de aceasta matusa? Exista, de asemenea, necesitatea prezentarii matusii in diverse locuri pentru perfectarea acestor acte (minora si matusa locuiesc in orase separate si departate)? Cat de frecvente ar putea fi deplasarile matusii?

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:31, 4 Octombrie 2014
Curatorul este reprezentantul legal al copilului şi apără drepturile şi interesele acestuia în faţa oricăror persoane, instituţii, inclusiv în instanţa de judecată, fără a avea nevoie de împuterniciri speciale.

Acesta trebuie să determine de sine stătător metodele de educaţie a copilului aflat sub curatelă. Drepturile curatorului nu pot fi exercitate contrar intereselor copilului. Ceea ce nu înțeleg este faptul de ce e nevoie de curator daca are părinți?
O numesc curator special pt aceasta actiune, nu are alte obligatii decat sa se prezinte la notar pt a o asista sau reprezenta pe minora la semnarea actelor de donatie. Parintii nu pot asista/ reprezenta copilul cat ei sunt si donatori.
Deplasarile ar fi de max doua. Una pt a-si exprima acordul de a fi curator ( asta daca nu si-l poate exprima si la distanta ) si alta la semnarea actelor.
Daca matusii ii e greu sa se deplaseze, donatia se poate face si la ea in oras.
Parintii pot numi pe oricine altcineva mai apropiat.


Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie catre minor adnanalory adnanalory buna ziua am si eu o problema am o nepoata in varsta de 9 ani si vreau sa i donez o casa parinti au imprumuturi la banci banca se poate atinge de donatia ... (vezi toată discuția)
Cum pot trece casa pe numele copiilor mei minori gabryelaalex gabryelaalex buna seara . am doi copii unul de 7 ani si unul de 6 luni , pt cel de 7 ani am hotarare incredintare minor nefiind casatorita cu tatal lui dar am cerut ... (vezi toată discuția)
Mostenire, transfer proprietate bunic - nepot minor aleluia2015 aleluia2015 Buna ziua, in calitate de bunic pot trece casa pe numele nepoatei care are 5 ani.? Multumesc (vezi toată discuția)