avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare locuinta catre minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare locuinta catre minor

AM 2 COPII. BUNICII VOR SA-I LASE FIECARUIA O SUMA DE BANI. UNUL DIN COPII (10 ANI) CU SUMA RESPECTIVA DORESTE SA-I TRANSFER UNA DIN PROPIETATI PE NUMELE SAU. EL IN ACEST MOMENT DETINE SUMA IN BANCA. DACA SE TRANSFERA ACEEA SUMA IN CONTUL MEU , SE POATE FACE CONTRACTUL DE VANZARE-CUMPARARE PE NUMELE LUI? (DESI NU ESTE MAJOR).... MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: florinmircea , utilizator 21:52, 2 Martie 2013
Pentru toate aceste demersuri , în vederea acceptării donaţiei , este necesară încuviinţarea instanţei de tutelă , numirea unui curator. Teoretic se poate, dar nu veţi putea avea şi calitatea de curator dacă îi veţi vinde proprietatea dvs.
cine este acest curator, un functionar public?....poate fi ales unul din rude?....poate acest curator sa vanda propietatea "de capul lui"?...multumesc
Curator poate fi numit şi o rudă. Acest curator va încheia acte de dispoziţie în numele minorului , dar cu acordul instanţei de tutelă .
In acest moment ma judec cu finantele ptr o anumita suma de bani. Daca pierd procesul si voi fi executat , se poate anula contractul de vanzare facut spre copil ? Propietatea in acest moment nu este ipotecata, sechestru , etc....MULTUMESC
Da, finanţele vor putea uza de acţiunea pauliană şi, mai mult, vor putea avea cîştig de cauză dacă se va dovedi că actul a fost încheiat cu scopul fraudării intereselor lor. Teoretic.

Dacă din banii obţinuţi cu titlu de preţ vă veţi achita datoria către finanţe, actul nu va putea fi atacat pe calea de mai sus.

Bineînţeles, dacă actul va fi desfiinţat, veţi fi obligat să restituiţi minorului preţul.


Pe de altă parte, pentru încheierea contractului de v/c trebuie să vă adresaţi instanţei de tutelă, care va încuviinţa cumpărarea de către minor a imobilului, va fixa preţul şi va numi un curator care să-l reprezinte pe minor la încheierea actului notarial.



Alte discuții în legătură

Administrarea unui imobil când proprietarul este minor: ce trebuie să facă părinții lui ca să îl poată reprezenta în relația cu terții? anttonnio anttonnio buna ziua , rog suport ! fiul meu a primit in 2013 o donatie ( casa +teren ) de la ruda . la dobandirea acestora de catre fiul meu , eu am fost ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare intre fiu si tata tu_tu tu_tu Se poate incheia un contract de vanzare intre fiul de 17 ani si tatal sau?.....Cum se procedeaza?? (vezi toată discuția)
Bunuri imobile pe numele copilului minor Pop Anca Diana Pop Anca Diana Ma intereseaza in ce conditii putem transfera (eu si sotul meu) dreptul de proprietate asupra unui bun imobil (un apartament) fetitei noastre minore (10 ani), ... (vezi toată discuția)