avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare intre fiu si tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare intre fiu si tata

Se poate incheia un contract de vanzare intre fiul de 17 ani si tatal sau?.....Cum se procedeaza??
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 18:57, 30 Mai 2013
Se poate.

Se cere încuviinţarea instanţei de tutelă pentru încheierea actului. Instanţa va numi şi un curator care să-l asiste pe minor la încheierea actului. Tot instanţa de tutelă va stabili condiţiile în care actul va fi încheiat.
si cine este instanta asta de tutela? Pe ce criterii se va stabili cine e curatorul? Multumesc anticipat!
Judecătoria.

Curatorul poate fi numit şi la propunerea dumneavoastră.

Legea spune că la încheierea actelor juridice minorul este asistat/reprezentat de părinte. Avînd în vedere faptul că, în cazul dumneavoastră, interesele părintelui şi ale minorului sunt contrare (ca între vînzător şi cumpărător), instanţa va numi un curator strict pentru acest act.
Pana rezolvati problema cu actele, devine copilul major si nu va mai folosesc.. .....
Dupa ordine, banuiesc ca fiul vinde si tatal cumpara... daca insa este invers si fiul cumpara, trebuie de asemenea sa precizati de unde vin banii pentru plata pretului (mostenire, donatie, loto etc.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile curatorului asupra bunurilor minorului gheocont gheocont minorul are in donatie de la bunic un teren cu un imobil vechi din chirpici. tatal minorului este curator ,are dreptul in numele minorului sa solicite ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ceaunica ceaunica Buna ziua, vreau sa cumpar un apartament pe numele fiului meu care este minor (in speta are 17 ani). Cum procedez? (vezi toată discuția)
Pot transfera proprietatea, prin vânzare, copilului din a doua căsătorie? doresc să fac acest lucru pentru a nu împărți, mai târziu, moștenirea cu fratele lui vitreg datcumitica datcumitica Pot sa dau intreaga propietate cpilului cu care locuiesc?Mentionez ca dintr-o alta casatorie am un copil care este major,cu care nu am nici un fel de relatie ... (vezi toată discuția)