buna ziua! detin un teren in afara Bucurestiului si am nevoie de sfatul dvs. Un vecin de pe o latura a terenului, imi cere semnatura pe motiv ca trebuie sa isi faca cadastrul iar acest vecin incearca sa ia de la toti vecinii lui de teren, o hartie semnata de fiecare dintre noi, prin care sa recunoastem ca nu ne-a incalcat proprietatea.
este firesc cand faci cadastrul, sa ceri semnatura de la toti vecinii ca nu le-ai incalcat proprietatea, ce se petrece? cumva si-a gasit mai mult teren decat in acte si oare din acest motiv cere hartia cadastristul???
este o procedura fireasca in cazul in care din masuratori a reiesit o toleranta de pana la 5% (diferente de masuratori). Procedura este reglementat de Legea cadastrului.
NU. nu va dati acordul pentru nimic in lume. Mergeti si dvs. paralel cu cadastru. EU am facut =prostia asta= si acum sunt in proces de granituire cu " bunul "meu vecin. Facerea de bine.....X-(
Doamna Silvia are dreptate.
O ruda si-a intabulat terenul acum cativa ani, iar acum cand am facut si eu intabularea am descoperit ca situatia de pe teren nu corespunde cu cea din acte. Ruda noastra nu a avut nici o pretentie in ce priveste cei cativa mp de teren in discutie, dar a cerut sa-i refacem cadastrul pe cheltuiala noastra.
Ca sa va lamuriti mai bine cititi Ordinul nr. 134 din 26 martie 2009 emis de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara.