avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire domiciliu

buna ziua
as avea rugamintea sa ma sfatuiti in legatura cu parasirea de domociliul cu un minor si cu bunurile din casa.e corect? pot justifica, cu martori, ca bunurile sunt ale mele dar cumparate in aceasta casatorie?ce se intampla daca plec? chiar dc depun plangere penala la politie? nu ma maltratat fizic dar psihic si pe mine si copil da,nu se mai poate continua asa.vreau un raspuns inainte de a gresi cu plecarea, avem o casa construita de noi , m as multumi cu bunurile ,in rest stiu ca i va reveni candva copilului casa. relatez ca nu are servici si l intretin de un an. va multumesc anticipat si scuze de formulare.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:22, 27 August 2010
Chestia cu bunurile s-ar putea sa nu fie corecta, deoarece conform legii bunurile cumparate in timpul casatoriei sunt bunuri comune.In considerarea acestei prezumtii legale si in lipsa unui partaj unde ati putea dovedi , eventual o contributie mai mare la achizitionarea bunurilor, sotul ar putea sa va faca plangere pentru furt.
In rest, parasirea domiciliului , daca situatia o impune, nu veti fi trasa la raspundere.
Sa inteleg ca urmeaza sa intentati o actiune de divort. Puteti pleca cu copilul minor si sa dovediti faptul ca ati fost obligata, pentru a va proteja copilul, sa parasiti domiciliul conjugal,dar in privinta bunurilor, sotul poate formula plangere penala impotriva d-voastra ptr. savarsirea infractiunii prev. si ped. de art. 210 c.p. In ceea ce priveste imobilul dobandit in timpul casatoriei precum si bunurile mobile este indicat sa introduceti, dupa solutionarea actiunii de divort, actiune de partaj.
avocat Cristina Popescu
daca imobilul este proprietatea dvs. nu poate fi interpretata ca parasire a domiciliului decat implinirea unui termen de prescriptie achizitiva de 20 pana la 30 de ani. Solutia corecta ar fi sa desfaceti casatoria si sa procedati la partaj..
da, asa ar fi corect,dar pana la partaj ar fi mult timp si multe se pot intampla, relatez ca el nu e de acord cu desfacerea casatoriei si nu vreau sa dauneze pana atunci copilului meu, dupa el i se pare normal covetuirea asa ( de intretinut), mai si bea pe desupra si nu pot continua mai departe,trebuie sa ma gandesc la viitorul si linistea copilului, as peca cu chirie care mi o pot permite , dar am nevoie de lucruri pt a locui. nu stiu cum sa procedez sa fie corect si legal.multumec anticipat
se poate cere partajul intre soti si in timpul casatoriei

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliu dama cu flori dama cu flori buna ziua as avea rugamintea sa ma sfatuiti in legatura cu parasirea de domociliul cu un minor si cu bunurile din casa.e corect? pot justifica, cu martori, ca ... (vezi toată discuția)
Partaj melissa.delvino melissa.delvino am construit o casa,nu am acte de proprietate pt k nu este terminata..terenul e pe numele sotului.au inceput probleme intre noi,sintem la un pas de a divorta ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj. paloma1 paloma1 Buna tuturor, Problema mea este banala, dar pentru un novice destul de complicata: divort si mai ales partaj. Suntem casatoriti de 20 ani si bineinteles in ... (vezi toată discuția)