am construit o casa,nu am acte de proprietate pt k nu este terminata..terenul e pe numele sotului.au inceput probleme intre noi,sintem la un pas de a divorta si pina la hotarirea judecatorului el imi zice ca trebuie sa plec din casa.am uncit in italia cu carte de munca si pot dovedi k eu am contribuit mult mai mult decit el la cheltuielile constructiei casei.intrebarea mea este :politia poate interveni in acest caz?am omis,avem o fetita de 9ani si in momentul de fata,nu mai stam in casa eu si fetita.sintem pe la rude .va multumes anticipat
Din pacate politia nu poate face mare lucru, doar sa va ajute sa reveniti in locuinta daca coabitarea mai e posibila. Cred ca trebuie sa va clarificati situatia bunurilor. Daca nu ati obtinut o autorizatie de construire ar trebui sa incercati o actiune in constatare prin care sa se ateste ca aceasta casa este bun comun al dumneavoastra si al sotului, edificata in timpul casatoriei. Astfel, daca o sa ajungeti la divort o sa puteti proceda la partajarea casei bun comun.
Puteti incerca o plangere la politie.Poate aveti noroc.
Ar fi indicat sa consultati un avocat mai inainte de depunerea plangerii.Daca ar merge cu dvs si la politie daca considera asa poate ca va va ajuta si acest lucru daca are ce sa le explice politistilor.
buna ziua .
o plangere la politie nu cred ca va ajuta cu ceva :sorry:
parerea mea este ca nu trebuia sa parasiti domiciliul conjugal, pana la definitivarea actiunii de divort si respectiv partaj .
dar probabil ca ati avut motive intemeiate pt. a proceda astfel . :(
din punctul meu de vedere doar terenul este bun propriu al sotului , imobilul fiind edificat in perioada casatoriei reprezinta un bun comun al sotilor .
O plangere la politie poate ajuta daca sunt intrunite elementele constitutive ale unei infractiuni.Sa consulte un avocat pentru o analiza concreta a cazului.
Pe casa nu are acte dar este o alta problema.
Pana sa se stabileasca daca bunul este sau nu comun va dura 7-8 luni in prima instanta pe partaj...
Mai exista si accesiunea imobiliara si N probleme...
avocat Claudiu Lascoschi
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj dupa divort
sutachval
Care ar fi solutia sau solutiile in cazul unui proces de partaj al bunurilor comune ale sotilor dupa divort ,avand in vedere ca au construit o casa in timpul ... (vezi toată discuția)
Divort
ContSters86398
bun ziua
as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns
impreuna cu sotul meu am construit o casa pe terenul socrului-pe numele acestuita
Daca ar fi sa ... (vezi toată discuția)