avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de habitat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de habitat

buna ziua,
Sun in proces de partaj din anul 2008 mentionez ca in urma divortulul am plecat din locuinta care am construit-o im preuna cu fostul sot si acum locuiesc in chirie iar fostul sot locuieste acolo cu concubina lui,acum vin cu intrebarea: e adevarat ca daca nu putem conveni asupra faptului de a locui impreuna pana la definitivarea partajului el trebuie sa-mi despagubeasca contravaloarea chiriei de unde locuiesc?mentionez ca locuinta este formata din 3 apartamente separate .

V a multumesc
Cel mai recent răspuns: mariams70 , utilizator 13:35, 25 August 2010
e adevarat.
Daca se dovedeste ca ati parasit locuinta de buna voie, fara sa fiti izgonita de la domiciliu (fapt ce poate fi atestat printr-o plangere la politie), nu aveti ce despagubiri sa-i cereti pentru chirie.
In cazul izgonirii, aveati la dispozitie de asemenea o cerere in instanta prin ordonanta presedentiala de reintegrare domiciliu, pana la definitivarea partajului.
exista o perioada pentru care se acorda acest drept sau pot cere asta pana la definitivarea partajului? ar fi vreo sansa sa primesc si retroactiv in cazul in care justific cu contractul de inchiriere?
procmarci a scris:

Daca se dovedeste ca ati parasit locuinta de buna voie, fara sa fiti izgonita de la domiciliu (fapt ce poate fi atestat printr-o plangere la politie), nu aveti ce despagubiri sa-i cereti pentru chirie.
In cazul izgonirii, aveati la dispozitie de asemenea o cerere in instanta prin ordonanta presedentiala de reintegrare domiciliu, pana la definitivarea partajului.

am fost obligata sa parasesc domiciliul conjugal din cauza agresiuniii verbale si fizice,nu sa facut nici o plangere la politie impotriva mea,in acest caz ce drepturi am?
Nu s-a facut plangere la politie impotriva dvs., dar dvs. ati sesizat politia ca sunteti obligata prin forta sa parasiti locuinta?
Cum puteti dovedi ca nu ati plecat de buna voie sa locuiti cu chirie intr-o vila cu speranta ca vi se va plati chiria de fostul sot?

Alte discuții în legătură

Hotarare irevocabila de folosire imobil - refuz executare mvio79 mvio79 buna ziua , am o hotarare irevocabila si definitiva ( de 2 luni) de la o ordonanta presedentiala - reintegrare in bunul comun si drept de folosinta al ... (vezi toată discuția)
Partaj adriana vulcu adriana vulcu am fost casatorita, in septembrie dupa multe certuri si batai m-a dat afara din casa, intre timp am divortat, el a ramas in casa eu nu am voie Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Schimbare cheie yalã Cristian Marian Cristian Marian Divorț în apel. Prima instanță mi-a încredințat minorul mie. Fosta soție a schimbat yala la ușa apartamentului, proprietate ... (vezi toată discuția)