avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

am fost casatorita, in septembrie dupa multe certuri si batai m-a dat afara din casa, intre timp am divortat, el a ramas in casa eu nu am voie
Apartamentul este pe numele meu dinainte de casatoria cu el (nume la care am ramas dupa divort), dar stateam in concubinaj cand l-am cumparat, nu avem copii. Mobila si cele mai multe lucruri din casa sunt de la mama mea, am mai cumparat si impreuna, am renovat. As dori sa aflu cum pot sa am si eu parte la apartament, bani nu am ca lucrez cu salar minim banii i-am cheltuit cu divortul, am o gramada de datorii. Cu el nu pot discuta sa ajungem la o intelegere ca nu vrea, ma ameninta, ca daca am plecat nu mai am dreptul, nu stiu ce mai este in casa ca a schimbat incuietoarea. Bani sa imi dea nu are, dar nu stiu sa punem la vanzare totul sa imi recuperez si eu ceva. Chiar nu am bani de un avocat, nu stiu cui sa ma adresez, va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 17:43, 30 Martie 2012
Pentru inceput, solicitati prin ordonanta presedintiala intr-un prim capat de cerere reintegrarea dvs. in domiciliu, iar un alt capat de cerere evacuarea fostului sot din apartament.
Faceti dovada cu acte ca este cumparat de dvs. inainte de casatorie si este bun propriu.
In cazul in care fostul sot are pretentii, nu are decat sa intenteze el actiune de partaj.
In paralel, faceti plangere la politie pentru izgonire din domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia ma impiedica sa mai intru in apartament sbpackard170 sbpackard170 Buna ziua, Am fost plecat 3 luni in strainatate si cand m-am intors, sotia mea schimbase incuietorile la apartament si mi-a spus ca eu nu mai pot intra acolo. ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii concubinaj ContSters291337 ContSters291337 Buna ziua! va rog daca se poate niste raspunsuri pt care multumesc anticipat: Am fost in concubinaj cu actualul sot timp de14 luni.Dupa 6 luni de concubinaj am ... (vezi toată discuția)
Partaj complicat negonic negonic Sunt casatorit legal de 23 ani .Aproximativ 5 ani am trait in concubinaj .Pe 8 iunie avem divortul . Problema va fi la partajare si doresc urgent un raspuns ... (vezi toată discuția)