avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare irevocabila de folosire imobil - refuz ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare irevocabila de folosire imobil - refuz executare

buna ziua , am o hotarare irevocabila si definitiva ( de 2 luni) de la o ordonanta presedentiala - reintegrare in bunul comun si drept de folosinta al imobilului respectiv, cu scopul de a locuii acolo pana finalizarea partajalui.Respectivul imobil este parter+ etaj, la parter sotul isi desfasoara o activitate comerciala ( mobilier, uz casni), cererea s-a admis in totalitate dar in dispozitivul final dat de tribunal se specifica clar dor reintegrarea mea in spatiu.Am trimis notificare sotului ca doresc sa intru in posesia imobilului conform deciziei, dar acesta isi continua activitatea in el si nu da nici un semn ca ar dori sa respecte aceasta decizie.Am facut catre instanta care a dat decizia, o cerere de lamurire asupra capatului de cerere privind ,,obligarea paratului sa-si inceteze activitatea profesionala in inmobil''- despre care nu se specifica in mod clar in dispozitiv.Vreau sa stiu daca aceasta decizie trebuie investitat cu titlu executoriu si daca pot pur si simplu sa intru in imobil fara a apela la un executor judecatoresc , deoarece am vorbit cu vreo 3-4 si mi-au cerut onorariu intre 1600 si 2200, doar pt procesul de reintegrare, iar in momentul de fata e suma cam mare pt mine, pe deasupra cica ar dura toata procedura pana in septembrie,...Eu locuiesc cu chirie impreuna cu copilul minor care mi-a fost dat spre crestere, iar sotul cu concubina locuiesc in fosta locuinta a fam. .M-am gandit si la o plangere penala conf. art 271 cod penal, la parchet, dar nu stiu cat m-ar ajuta... multumesc!
Cel mai recent răspuns: mvio79 , utilizator 15:09, 10 Iulie 2013
Nu mai pierdeti timpul.
Puneti in executare hotararea judecatoreasca.
Platiti executorul care va ia mai putini bani deoarece toti fac acelasi lucru indiferent de bani.
va multumesc pt raspuns.E bine sa pun in aplicare doar reintegrarea sau sa astept sa primesc lamurirea cu privire la obligarea sotului sa-si incetze act. profesionala? , deoarece acesta nu o sa-si ia de acolo marfa de buna voie, iar imobilul are o singura intrare, motiv pt care am cerut tot imobilul si nu doar etajul...iar hotararea trebuie sa o trimita executorul spre investire la judecatorie chiar daca e ordonanta presedintiala ?
Reintegrarea dvs n-are legatura cu activitatea fostului sot. Ca ati cerut sa folositi imobilul e una, ca vreti sa nu-l mai foloseasca fostul sot, e alta, conteaza f mult ce ati cerut. Daca nu ati cerut nimic legat de fostul sot si activitatea lui, nici instanta nu s-a pronuntat si nici nu va putea sa lamureasca.
Procesul verbal incheiat de executor cu cheltuielile de executare, constituie titlu executoriu si le veti putea recupera de la fostul.
Reintegrati-va si mai vedeti apoi.
cererea a fost asa : ...sa dispuneti reintegrarea mea in imobilul bun comun '' si obligarea paratului de a-si anula desfasurarea activitatii profesionale in acest imobil pana la finalizarea procesului de partaj'', actiunea a fost respinsa de instanta de fond si la recurs in dispozitivul deciziei scrie : se admite recursul, modifica hotararea in sensul ca admite cererea si dispune reintegrarea in imobilul respectiv, irevocabil pana la finalizarea partajului...
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2013
mvio79, utilizator
La ce va ajuta faptul ca ati solicitat si obtinut anularea desfasurarii activitatii fosului sot, din moment ce veti locui acolo cu fostul sot si partenera acestuia:D? Dv ati castigat doar reintegrarea in locuinta pana la finalizarea partajului.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
m_ella2005, utilizator

Alte discuții în legătură

Cerere de evacuare din imobil, bun comun in devalmasie, impotriva sc apartinand fostului sot mvio79 mvio79 situatia este urmatoarea: eu si fostul sot am divortat , prin sentinta de divort am obtinut si incredintarea mie a singurului copil al nostru, ar de 2 ani ne ... (vezi toată discuția)
Partaj, recurs ordonanta presedintiala mvio79 mvio79 buna, as avea nevoie de putin ajutor.Sotul meu se afla in partaj cu fosta sotie dupa 15 de casatorie, divortul s-a pronuntat de aproape doi ani, singurul copil ... (vezi toată discuția)
Lmpiedicare acces in imobil al organelor de executare mvio79 mvio79 Buna ziua, Am nevoie urgent de un sfat pt. ca simt ca o iau razna problema este urmatoarea : azi am mers cu executorul judecatoresc si organele de politie ... (vezi toată discuția)