buna, as avea nevoie de putin ajutor.Sotul meu se afla in partaj cu fosta sotie dupa 15 de casatorie, divortul s-a pronuntat de aproape doi ani, singurul copil din casatoria lor i-a fost incredintat spre crestere tatalui si locuieste cu noi.In timpul divortului nu a cerut locuinta spre folosinta pt ca nu cunostea prevederile legale cu privire la acest lucru iar dupa pronuntarea divortului nu a mai avut acest drept.In fosta locuinta a fam fosta a invitat sa locuiasca un barbata cu care are o relatie de concubinaj.In perioada casatoriei au dobandit mai multe imobile si terenuri, unele pe numele SC iar unele pe numele lor, doar ca fosta l-a constrans sa doneze sau sa vanda unele dintre aceste bunuri pe pers. fizica catre SC la care doar ea avea calitatea de asociat unic, iar la celelalte ia cerut sa consimta in scris ca el este de acord sa functioneze SC in acele imobile, in momentul despartirii lor singurul imobil in care nu functioneaza SC a fost decat locuinta, pe care au construit-o impreuna.De la divort si pana acum am locuit in alta localitate cu chirie, copilul a ramas la ea inca un an sa tremine cls a 8-a, iar apoi l-am luat la noi si e la liceu.In loc. in care locuim se afla si un imobil care l-au construit impreuna pe pers. fizica, dar si in acesta functioneaza SC., fosta sotie nu a dorit si nu doreste de buna voie sa elibereze un spatiu( sotul l-a cerut pe acesta din urma ) in care sa locuim pana la finalizarea partajului.Am cerut acest lucru si prin ordonanta presedintiala, dar s-a respins cererea ca fiind neintemeiata, cu drept de recurs in 5 zile de la pronuntare, dar motivatia nu am primit-o inca.Mentionez si faptul ca SC are 13 puncte de lucru in total si ca sotul meu de 3 ani de cand a depus divortul nu a mai folosit nici un bun comun.Este legal sa se respinga acordarea unui imobil in care sa locuiasca pana la finalizarea partajului?partajul se tot prelungeste tot din cauza ei, pt ca nu vrea sa cedeze nimic.Va rog sa-mi dati un sfat cum sa procedez cu recursul avand in vedere ca procesul s-a judecat in 19.02.2013 si tinand cont de situatia descrisa mai sus.Multumesc.
multumesc pt raspuns d-na cazacu
...adica art. 30, 35 cod fam nu au nici un rost?daca partajul mai dureaza 5 ani, unul dintre soti foloseste toate bunurile comune si unul sta cu chirie in timp ce in casa construita impreuna locuieste un al barbat acre nu a miscat un deget pt nimic? daca proprietarii apartamentului inchiriat nu mai doresc inchirierea in continuare a ap. si nu ne permitem o chirie mai mare decat cea pe care o achitam in momementul de fata? ne mutam in strada cu copilul?stabilitatea minorului nu conteaza pt nimeni?acesta nu doreste cu nici un chip sa locuiasca cu mama lui, datorita comportamentului pe care l-a avut fata de el, mai bine spus anul trecut pt ca a venit copilul la noi de Paste, dupa ce l-am dus la mama lui, seara mama s-a inchis in casa cu concubinul si a trebuit sa mergem seara la orele 23:30 cu politia sa deschida usa pt a intra copilul in casa, iar legea tot ei ii da dreptate?
pai nu ne putem muta in aceasta locuinta pt ca si in acest imobil functioneaza SC la care fosta sotie este unic asociat, tocmai asta e problema, in toate imobilele care sunt bunuri comune( adica au fost dobandite de ei pe pers. fizica) sunt deschise puncte de lucru ale SC .Tocmai am primit si motivarea de la ordonanta presedintiala, cica s-a respin pt ca nu am facut dovada scrisa ca nu o sa mai putem locui in ap. inchiriat si ca nu s-au depus dovezi la dosar ca partile contesta desfasurarea de activitati comerciale ale SC.La recurs pot sa depun inscris cu instiintare de eliberare a ap inchiriat, dar nu sstiu de ce dovada e nevoie pt a contesta activitatea SC in imobil, adica e suficient daca sotul face un inscris prin care sa arate ca nu e de acord ca SC sa mai funcioneze in imobil, mentionez si faptul ca la deschiderea punctului de lucru in acest imobil, sotul nu a dat consimtamant insris in acest sens. va multumesc pt ajutor, daca puteti sa-mi raspundeti
Verificati la Registrul comertului daca contractul pentru acest punct de lucru mai este sau nu valabil si daca sunt activitati autorizate sa se desfasoare la acest punct de lucru.
In recurs veti putea depune inscrisuri in sustinerea cererii dvs.