buna, as avea nevoie de putin ajutor.Sotul meu se afla in partaj cu fosta sotie dupa 15 de casatorie, divortul s-a pronuntat de aproape doi ani, singurul copil din casatoria lor i-a fost incredintat spre crestere tatalui si locuieste cu noi.In timpul divortului nu a cerut locuinta spre folosinta pt ca nu cunostea prevederile legale cu privire la acest lucru iar dupa pronuntarea divortului nu a mai avut acest drept.In fosta locuinta a fam fosta a invitat sa locuiasca un barbata cu care are o relatie de concubinaj.In perioada casatoriei au dobandit mai multe imobile si terenuri, unele pe numele SC iar unele pe numele lor, doar ca fosta l-a constrans sa doneze sau sa vanda unele dintre aceste bunuri pe pers. fizica catre SC la care doar ea avea calitatea de asociat unic, iar la celelalte ia cerut sa consimta in scris ca el este de acord sa functioneze SC in acele imobile, in momentul despartirii lor singurul imobil in care nu functioneaza SC a fost decat locuinta, pe care au construit-o impreuna.De la divort si pana acum am locuit in alta localitate cu chirie, copilul a ramas la ea inca un an sa tremine cls a 8-a, iar apoi l-am luat la noi si e la liceu.In loc. in care locuim se afla si un imobil care l-au construit impreuna pe pers. fizica, dar si in acesta functioneaza SC., fosta sotie nu a dorit si nu doreste de buna voie sa elibereze un spatiu( sotul l-a cerut pe acesta din urma ) in care sa locuim pana la finalizarea partajului.Am cerut acest lucru si prin ordonanta presedintiala, dar s-a respins cererea ca fiind neintemeiata, cu drept de recurs in 5 zile de la pronuntare, dar motivatia nu am primit-o inca.Mentionez si faptul ca SC are 13 puncte de lucru in total si ca sotul meu de 3 ani de cand a depus divortul nu a mai folosit nici un bun comun.Este legal sa se respinga acordarea unui imobil in care sa locuiasca pana la finalizarea partajului?partajul se tot prelungeste tot din cauza ei, pt ca nu vrea sa cedeze nimic.Va rog sa-mi dati un sfat cum sa procedez cu recursul avand in vedere ca procesul s-a judecat in 19.02.2013 si tinand cont de situatia descrisa mai sus.Multumesc.
eu am cerut atat reintegrarea mea in bunurile comune si anume sa folosesc acest imobil in scopul de alocui pana la finalizarea partajului cat si ,, obligarea paratului de a-si anula desfasurarea activitatii profesionale, pana la finalizarea procesului de partaj''.Inca nu am intrat in posesia completarii data la hotarare, prin care s-a respins capatul de cerere cu privire la obligarea paratului de a-si anula activitatea... in imobi, banuiesc ca ar fi putut fi respinsa pt ca privea si o parte care nu era inclusa in proces si anume ,,SOCIETATEA'' pe care nu am inclus-o in cerere pt a nu se imparti dosarul in doua,pt sectia civil si sectia comercial.Acum dupa ce o sa pun in executare reintegrarea as dori sa deschid o alta actiune, sau sa fac ceva legal prin care sa fie obligat sa inchida punctul de lucru din imobil, cum am mai spus, inrarea in imobil este doar una, iar eu pt a ajunge la scarile care urca la etaj trebuie sa trec de fiecare data prin mijlocul incaperii de jos, unde funcioneaza magazinul, eu trebuie sa instalez si sistem de incalzire pt ca el le-a distrus, iar cat timp e magazinul in imobil are motive sa vina sa faca scandal si balamuc, iar eu nu vreau sa aiba parte copilul de asa ceva, vreau sa stam in liniste pana cand o sa se termine tot, ca doar din aceleasi motive am si divortat.Sediul social se afla in alt judet, iar acest imobil este in alt judet, aici e doar punct secundar de lucru
Pentru inchiderea punctului de lucru, incercati varianta cu Registrul Comertului, desi nu cred ca va fi o rezolvare. Daca omul e pus pe scandal, va face scandal cu sau fara punt de lucru. in plus, nu il veti putea impiedica sa intre in imobil cat timp e coproprietar.
Incercati mai bine sa obineti un ordin de protectie.