avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj, recurs ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj, recurs ordonanta presedintiala

buna, as avea nevoie de putin ajutor.Sotul meu se afla in partaj cu fosta sotie dupa 15 de casatorie, divortul s-a pronuntat de aproape doi ani, singurul copil din casatoria lor i-a fost incredintat spre crestere tatalui si locuieste cu noi.In timpul divortului nu a cerut locuinta spre folosinta pt ca nu cunostea prevederile legale cu privire la acest lucru iar dupa pronuntarea divortului nu a mai avut acest drept.In fosta locuinta a fam fosta a invitat sa locuiasca un barbata cu care are o relatie de concubinaj.In perioada casatoriei au dobandit mai multe imobile si terenuri, unele pe numele SC iar unele pe numele lor, doar ca fosta l-a constrans sa doneze sau sa vanda unele dintre aceste bunuri pe pers. fizica catre SC la care doar ea avea calitatea de asociat unic, iar la celelalte ia cerut sa consimta in scris ca el este de acord sa functioneze SC in acele imobile, in momentul despartirii lor singurul imobil in care nu functioneaza SC a fost decat locuinta, pe care au construit-o impreuna.De la divort si pana acum am locuit in alta localitate cu chirie, copilul a ramas la ea inca un an sa tremine cls a 8-a, iar apoi l-am luat la noi si e la liceu.In loc. in care locuim se afla si un imobil care l-au construit impreuna pe pers. fizica, dar si in acesta functioneaza SC., fosta sotie nu a dorit si nu doreste de buna voie sa elibereze un spatiu( sotul l-a cerut pe acesta din urma ) in care sa locuim pana la finalizarea partajului.Am cerut acest lucru si prin ordonanta presedintiala, dar s-a respins cererea ca fiind neintemeiata, cu drept de recurs in 5 zile de la pronuntare, dar motivatia nu am primit-o inca.Mentionez si faptul ca SC are 13 puncte de lucru in total si ca sotul meu de 3 ani de cand a depus divortul nu a mai folosit nici un bun comun.Este legal sa se respinga acordarea unui imobil in care sa locuiasca pana la finalizarea partajului?partajul se tot prelungeste tot din cauza ei, pt ca nu vrea sa cedeze nimic.Va rog sa-mi dati un sfat cum sa procedez cu recursul avand in vedere ca procesul s-a judecat in 19.02.2013 si tinand cont de situatia descrisa mai sus.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:55, 18 Septembrie 2013
am castigat in recurs cererea pentru atribuirea unui imobil in scopul de a locui in el.Primul proces si primul castigat...multumesc celor care mi-au dat sfaturi pe acest forum.
Revin cu o intrebare referitoare tot la ordonanta, in cererea initiala am cerut :,,reintegrarea mea in bunurile comune - si anume in imobilul X - cat si obligarea paratului de a-si anula activitatea profesionala in imobil, pana la finalizarea procesului de partaj ( deoarece in acest imobil este un punct de lucru secundar al SC la care fostul este asociat unic)''
eu mi-am intemeiat cererea si faptul ca abuzeaza de calitatea de asociat unic al SC cat si de cea de coproprietar al imobilului ,,bun comun'' si ca desi eu mi-am retras acordul de a mai functiona SC in imobil, el abuzeaza de cele doua calitati mentionate mai sus si cu rea crredinta nu doreste sa-si retraga consimtamantul cu privire la functionarea SC in imobil, pt a ne muta acolo eu si copilul.In dispozitivul Hot. date de tribunal au omis sa se pronunte asupra capatului de cerere cu privire la obligare lui sa-si inceteze act. prof. in imobil, au dispus : ,,instanta admite recursul...modifica Hot (data de judecatorie) in sensul ca dmite cererea si dispune reintegrarea recurentei in imobilul X, pana la solutionarea definifitiva a partajului.''
Am facut o cerere de completare a dispozitivului cu privire la capatul de cerere la care nu s-au pronuntat, si acum au dispus ca nu il obliga sa anuleze act prof din imobil, irevocabil.Deci a ramas decat reintegrarea in inmobil.Problema mea este urmatoarea : imobilul are o singura intrare, la parter functioneaza SC, iar la etaj se afla ap in care urmeaza sa locuim eu si copilul iar trecerea la scara care duce la sus la ap, trece prin mijlocul magazinului, cat si contor pt energie exista doar unul pt tot imobilul , la fel si gaz si apometrele pt apa.Fostul odata ce o sa ma mut acolo,( bineinteles cu ajutorul unui executor, de buna voie nu vrea) o sa incerce sa faca imposibilul in a ma imipiedica sa am accesul la utilitati, iar in timp o sa incerece sa faca tot felu de reclamatii ca deranjez functionarea magazinului si etc.In situatia prezentata, va rog sa-mi dati niste sfaturi la ce as putea sa ma astep ,,legal'' din partea lui, sau daca as putea face eu ceva ,,legal'' pentru a obtine o hotarare prin care sa fie obligat sa plece din imobil.Mentionez inca odata ca fosta locuinta a fam, care este ditamai vila cu 4 niveluri, si alte 5 imobile ,,bunuri comune'' le foloseste doar el, de 2 ani de cand dureaza partajul, in plus sunt inca 5 imobile carre au fost cumparate direct pe SC in care funcioneaza magazine ale SC.,majoritatea nu se afla in acelasi oras, in orasul unde am cerut eu reintegrarea se afla doar acest imobil si am optat pt acesta deoarece este o scoala mai buna pt copil si se afla si la cea mai mare distanta de orasul unde locuieste el, 1oo km.Va multumesc anticipat celor care pot sa-mi dea o mana de ajutur
codul familiei a fost abrogat prin intrarea in vigoare a Noului cod civil in octombrie 2011, prin urmare mai au relevanta. In ce priveste ordonanta presedentiala, depinde cum ati formulat-o trebuie vazut cum se justifica urgenta si , mai laes caracterul temporar si neantamarea fondului. in general astfel de cereri se respinga de cele mai multe ori deoarece nu se probeaza cel de mai sus.
poate nu am mentionat ceva bine, cererea prevazuta in ordonanta a fost respinsa la judecatorie si admisa in cererea de recurs, la tribunal. Dispozitivul mentionat mai sus este cel dat in hotararea data de instanta de recurs.Iar acum a ramas irevocabila hotararea de la recurs in sensul ca se dispune reintegrarea mea in imobil dar ca nu il obliga pe el sa-si anuleze activitatea comerciala din imobil, eu cerusem si asta pt a evita sa am de a face cu el pana terminam partajul, si stiu ca o sa incerce sa-mi faca viata un calvar atat timp cat eu voi locuii in acelasi imobil in care el la parter isi mentine deschis magazin.
De aceea as vrea sa stiu daca mai este vreo cale legala prin care sa obtin sa nu mai functioneze magazinul in imobil respectiv, pana cand o sa se termine partajul
Din pacate pentru dv,. ati cerut doar integrarea dv in imobil, nu si evacuarea lui.
Pentru anularea activitatii - societatea respectiva unde isi are sediul? In imobil este doar punct de lucru? Incercati sa depuneti la Registrul Comertului o copie dupa instiintarea prin care va retrageti acordul ca societatea sa mai functioneze in spatiul respectiv si solicitati radierea punctului de lucru / societatii (dupa caz).
Numai ca, chiar daca veti obtine anularea activitatii societatii, nu-l veti putea impiedica sa dispuna si el de imobil in calitate de persoana fizica.

Alte discuții în legătură

Cerere de evacuare din imobil, bun comun in devalmasie, impotriva sc apartinand fostului sot mvio79 mvio79 situatia este urmatoarea: eu si fostul sot am divortat , prin sentinta de divort am obtinut si incredintarea mie a singurului copil al nostru, ar de 2 ani ne ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila de folosire imobil - refuz executare mvio79 mvio79 buna ziua , am o hotarare irevocabila si definitiva ( de 2 luni) de la o ordonanta presedentiala - reintegrare in bunul comun si drept de folosinta al ... (vezi toată discuția)
Lmobile folosite de o societate - lipsa titlu locativ mvio79 mvio79 Buna ziua, Ma aflu in proces de partaj cu fostul meu sot de doi ani jumate.Societatea la care el este unic asociat, inca din timpul casatoriei a deschis ... (vezi toată discuția)