situatia este urmatoarea: eu si fostul sot am divortat , prin sentinta de divort am obtinut si incredintarea mie a singurului copil al nostru, ar de 2 ani ne aflam intr-un proces de partaj.Inca din timpul divortului am plecat din locuinta familiei si am inchiriat un apartament, in ideea ca partajul nu o sa dureze prea mult.In momentul in care ne-a casatorit avea deja o societate pe care o infiintase cu un an inainte, pe durata casatoriei prin contributia comuna SC s-a dezvoltat foarte mult, iar tot pe perioada casatoriei am dobandit mai multe imobile atat bunuri comune cat si cumparate direct pe SC. Fostul sot a ramas mereu singurul asociat al SC si asa este si acum.In timpul casatoriei mi-am dat acordul, fie scris prin consimtamand expres cat si prin mandat tacit, ca SC sa deschida puncte de lucru si in bunurile comune ( detinute pe pers fizica in comun).Vazand ca procesul de partaj nu se mai termina - iar prin sentinta de divort a fost obligat sa-mi plateasca o pensie alimentara doar de 250 ron, pt ca a prezentat o adeverinta de venit ,,fabricata'' de el, cheltuielile de intretinere s-au marit, baiatul este inclasa a 10-a si necesita cheltuieli mult mai mari de 250 ron/lunar , in plus proprietarii nu mai vor sa prelungeasca inchirierea ap.- am cerut pe cale ordonanta presedintiala (la judecatorie),, reintegrarea mea in bunurile comune si obligarea paratului de a-si anula activitatea profesionala in imobilul respectiv'', care este compus din parter si etaj, la parter fiind punctul de lucru al SC si are o singura intrare cu scara in interior.La judecatorie mi-a fost respinsa cererea, am facut recurs la tribunal, unde sa admis si s-a dispus reintegrarea meain bunurile comune, respectiv mi se permite sa folosesc imobilul in scopul de a locui pana la finalizarea partajului, dar nu il obliga pe fostul sa-si anuleze activitatea din imobil. De pe urma folosirii imobilelor ,,bunuri comune'', de catre el prin SC, eu nu primesc nimic, iar el refuza sa suspende activitatea firmei din acest punc de lucru, unde a inceput sa functioneze in timpul casatoriei pe baza mandatului tacit, dat de catre mine. Acest imobil se afla in alt judet si nu in cel in care noi am locuit impreuna nici in judetul in care firma isi are sediul social.
INTREBAREA MEA ESTE URMATOAREA : pot sa deschid o actiune la sectia comercial , in judetul in care eu locuiesc si in care se afla si imobilul respectiv, prin care folosindu-ma de hotararea irevocabila data de tribunal in recurs, - anume ca se dispune reintegrarea mea in imobilul respectiv pana la finalizarea partajului - , si sa cer suspendarea activitatii firmei din acest imobil ca urmare ca eu nu mai consimt acest lucru si pentru ca imi este afectata linistea atat a mea cat si a minorului care este si elev ? Adica eu mi-am retras demult acordul cu privire la functionarea firmei in acest imobil, dar de data ce nu si-a retras fostul acordul, a ramas in continuare acolo, acum dupa hotararea irevocabila mentionata mai sus, nu este de ajuns ca eu nu mai sunt de acord , iar firma sa nu mai functioneze in acest imobil ?...va multumesc anticipat
Nu puteti cere suspendarea activitatii firmei, insa puteti cere obligarea firmei la plata unei sume lunare cu titlu de chirie, de la data divortului si pana in la data ramanerii definitive a cererii de partaj, intrucat isi desfasoara activitatea intr-un bun comun. Sau puteti solicita obligarea societatii la mutarea sediului intrucat este impropriu si dauneaza cresterii copilului...Discutati cu avocatul dvs....mai sunt si alte chichite de care se poate folosi in favoarea dvs.....success.
sediul social al firmei este intr-un al imobil care este in alt oras si alt judet, In imobilul acesta este doar un punct secundar de lucru, deschis in baza mandatului tacit dat intre noi in calitate de soti. De data ce sentinta de divort este ramasa irevocabila de 1 an jumate, iar intre noi si SC, sau cel putin eu nu am semnat nici un fel de contrat (chirie, comodat) prin care sa-mi dau acordul ca SC sa functioneze pe o anumita perioada, prin acest punct secundar, in acest imobil, iar faptul ca fostul sot este asociatul unic al SC, prin faptul ca el foloseste toate imobilele ,,bunuri comune in devalmasie'' nu arata faptul ca cu este de rea credinta si ca abuziv sta in continuare cu acest punct de lucru in acest imobil?Pot sa deschid actiunea in alt judet diferit de cel unde SC isi are sediul social ?, avand in vedere ca imobilul respectiv se afla in alt judet, ceea ce inseamna ca si punctul acesta se afla in alt judet...Pana acum m-am reprezentat singura in procesul de reintegrare si am reusit, dupa cate probabil ati inteles, de aproape 3 ani eu nu beneficiez de nici un ban de pe urma bunurilor comune, de aceea el isi permite taraganarea partajului, iar eu abia imi permit avocatul pt partaj.Credeti ca as putea cere plata unei sume cu titlu de chirie pt toate bunurile comune in care sunt puncte de lucru ale firmei ?Oricum, cat de cat mi-ati fost de ajutor si va multumesc.
Datele mentionate de dvs sunt prezentate de-a valma si haotic, astfel ca nu se poate prezenta cu acuratete un punct de vedere correct. De aceea v-am indrumat sa va adresati avocatului dvs., acesta urmand sa va stabileasca o strategie de urmat in functie de datele si actele pe care I le veti prezenta.
firma fostului sot are sediul social intr-un judet si are mai multe puncte secundare deschise in alte orase, sau judete .Unele puncte secundare, anume 4 se afla in imobile care sunt bunuri comune (conform contractelor de vanzare-cumparare, in care suntem amandoi trecuti drept cumparatori) contractele astea sunt in posesia mea, aceste puncte secundare au fost deschise in baza mandatului tacit, pe timpul casatoriei.Sentinta de divort este ramasa irevocabila din Mai 2011.Din 2011 ne aflam in procesul de partaj.El cu actuala lui concubina locuiste in fosta locuinta a fam, iar eu pana in acest moment locuiesc cu chirie.I-am cerut pe cale amiabila sa-si suspende punctul de lucru din imobilul care se afla in localitatea unde locuiesc si eu cu chirie si unde copilul isi urmeaza studiile liceale, dar acesta a refuzat.Prin hotararea data de instanta de recurs, unde am avut 2 capete de cerere, unul privind reintegrarea, care s-a admis si unul privind obligarea paratului de a-si anula activitatea profesionala din acest imobil(bun comun), dar acest capat de cerere s-a respins, s-a dispus reintegrarea mea in imobil.Acest imobil este situat in alt judet fata de unde firma isi are sediul social.De la divort si pana in acest moment eu nu am beneficiat in nici un fel de bunurile comune, nu pot nici sa le folosesc nici nu primesc vreun ban drept urmare ca fostul sot le foloseste prin firma lui.Inca nu stiu motivul pt care s-a respins al doilea capat de cerere, reveritor la ...a-si anula activitatea din imobi... ; deoarece acesta s-a respins in completarea dispozitivului la hot. data in aprilie, atunci completul a omis acest capat de cerere.In cazul in care s-a respins pe caz de necompetenta, adica pt ca asupra acestui capat ar trebuii sa se pronunte ,,sectia comercial'', ce as putea sa fac ? Cat despre avocat...nu vreau sa comentez..de la divort si pana acum, inca nu a reusit sa obtina nimic, a mai avut 2 incercari de a-mi obtine un imobil in care sa locuiesc si a reusit nimic, ce am obtinut pana acum, este doar din ce am facut singura.Am discutat aceste aspecte, mentionate mai sus, si cu avocatul, dar mi-a zis caci pana nu se termina partajul nu am ce sa fac.Adica mai dureaza inca 4-5 ani, el se foloseste si de casa familei si toate bunurile comune, obtine si foloase materiale iar eu nimic? Stiu ca am anumite drepturi care imi sunt incalcate, dar inca nu am gasit un profesionist care sa ma ajute, iar tot ce sustin aici pot sustine si cu probe scrise.
Tocmai de aceea v-am cerut un sfat, din raspunsul anterior mi-am dat seama ca stiti unde se gasesc acele ,,chichite'' de care m-as putea folosi, doar ca la mine dureza pana sa-mi dau seama care sunt...asa ca v-as fi recunoscatoare daca a-ti putea sa-mi dati un sfat minim, cel putin unde sa caut...Va multumesc anticipat
fostul sot , prin societatea la care este asociat unic , desfasoara o activitate economica intr-un imobil care este ,,bun comun'', imobil care nu este proprietatea societatii, iar intre noi ( eu si fostul sot ) din calitatea de proprietari a imobilului respectiv nu exista vreun fel de contract de inchiriere sau comodat, nu exista nici un acord inscris dat de catre mine, prin care sa incuviintez folosirea acestui imobil de catre aceasta societate. Pur si simplu in timpul casatoriei, fostul sot, a deschis un punct secundar de lucru, la parterul respectivului imobil.Sentinta de divort intre mine si fostul sot este irevocabila din luna Mai.2011.Ca urmare a cererii mele pe cale de Ord. Presedentiala, s-a dispus de catre tribunal, printr-o decizie ramasa irevocabia, rintegrarea mea in imobilul respectiv si folosirea acestuia in scop de locuinta, pana la solutionarea irevocabila a procesului de partaj, care se afla pe rolul Judecatoriei X.Am apelat la un executor judecatoresc si urmeaza a fi pusa in executare reintegrarea mea in imobil.Unde m-as putea adresa , sau mai bine zis cum ar trebui sa procedez, pt a obtine evacurea societatii din imobil ? tinand cont de faptul ca societatea nu detine un act legal in baza caruia functioneaza in acest imobil ?sa trimit o adresa catre societate prin care sa-i aduc la cunostinta despre faprul ca urmeaza sa locuiesc in acest imobil si sa-i cer sa plece din acest imobil ?o instiintare catre Reg. Com., prin care sa informez despre reintegrarea mea in imobil si ca societatea nu beneficiaza de acordul meu de folosire a spatiului, ar putea duce la radierea acestui punct de lucru ?
multumesc celor care pot sa-mi dea cateva sfaturi...