avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită lmpiedicare acces in imobil al organelor de executare
Discuție deschisă în Executare silită

lmpiedicare acces in imobil al organelor de executare

Buna ziua,
Am nevoie urgent de un sfat pt. ca simt ca o iau razna
problema este urmatoarea :
azi am mers cu executorul judecatoresc si organele de politie la imobilul unde urma sa fiu reintegrat pt a locui in acest imobil pana la finalizarea procesului de partaj dintre mine si fostul sot.La respectivul imobil suntem coproprietari amandoi, doar ca la parterul imobilului isi desfasoara activitate economica firma la care fostul sot este unic asociat, dar nu exista nici un act ca titlu locativ prin care societatea sa aiba dreptul legal de a functiona in acest imobil, eu nu mi-am data niciodata acordul pt a functiona societatea aici,(imobilul este compus din parter si etaj cu o singura intrare, scarile pt etaj sunt in interior).Azi cand am mers la imobil cu executorul am gasit usa inchisa si cu lacat pe ea, iar executorul a zis ca nu poate sa intre fortat in imobil deoarece este o societate acolo si pt ca in titlu executoriu nu este dispusa si evacuarea firmei de acolo, asta pt ca in cererea initiala de reintegrare ,eu nu am cerut evacuarea firmei, de fapt firma nu a fost parte in acest proces.Am un minor in intretinere si trebuie sa eliberez apartamentul in care locuiesc cu chirie.Am depus o plangere si la parchet in baza disp. art. 271 cod penal.M-am gandit sa fac o cerere de evacuare pe cale de ordonanta presedintiala.Chiar daca obtin evacuarea firmei din imobil, fostul o sa incerce din nou prin orice mijloace punerea in aplicare a hotararii.Ce pot sa fac ?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mvio79 , utilizator 14:45, 26 Februarie 2014
Dar ce treaba are societatea cu reintegrarea dvs? Nici macar nu trebuie sa evacuati societatea de acolo (poate ca are un titlu valabil pentru a sta acolo dar revin cu informatii putin mai jos). Mergeti inca odata cu executorul si spargeti lacatul dupa care veti da un rand de chei sotului si firmei (daca e cazul pentru ca probabil este reprezentata de sot asa ca are deja).
Ii spuneti executorului ca obiectul executarii nu este evacuarea firmei ci reintegrarea dvs., care se poate face de bunavoie (adica sotul deschide usa) sau prin forta, adica sparge lacat/usa samd, va alegeti o camera din imobil si da chei la toata lumea.

Daca vreti sa vedeti in baza cariu titlu exista societatea in casa dvs cereti date la ONRC privitoare la sediul social si punctele de lucru.
Daca are vreun contract de inchirire/comodat, vedeti cand a fost incheiat si ne spuneti si noua pentru ca in noul cod civil de exemplu sunt prevazute urmatoarele

Art. 641

Actele de administrare şi de dispoziţie

(1) Actele de administrare, precum încheierea sau denunţarea unor contracte de locaţiune, cesiunile de venituri imobiliare şi altele asemenea, cu privire la bunul comun pot fi făcute numai cu acordul coproprietarilor ce deţin majoritatea cotelor-părţi.
(2) Actele de administrare care limitează în mod substanţial posibilitatea unui coproprietar de a folosi bunul comun în raport cu cota sa parte ori care impun acestuia o sarcină excesivă prin raportare la cota sa parte sau la cheltuielile suportate de către ceilalţi coproprietari nu vor putea fi efectuate decât cu acordul acestuia.
(3) Coproprietarul sau coproprietarii interesaţi pot cere instanţei să suplinească acordul coproprietarului aflat în imposibilitate de a-şi exprima voinţa sau care se opune în mod abuziv la efectuarea unui act de administrare indispensabil menţinerii utilităţii sau valorii bunului.
(4) Orice acte juridice de dispoziţie cu privire la bunul comun, actele de folosinţă cu titlu gratuit, cesiunile de venituri imobiliare şi locaţiunile încheiate pe termen mai mare de 3 ani, precum şi actele care urmăresc exclusiv înfrumuseţarea bunului nu se pot încheia decât cu acordul tuturor coproprietarilor. Orice act juridic cu titlu gratuit va fi considerat act de dispoziţie.

Daca a fost incheiat inainte de intrarea in vigoare a noului cod civil sunt incidente si prevederile codului familiei.

Trebuie avut in vedere de exempu si daca imobilul este ipotecat pentru ca in caz afirmativ pot exista si interdictii de grevare/inchiriere.

Daca ne dati mai multe date poate va putem fi de ajutror.
lucrurile stau asa : terenul cu o constructie deteriorata a fost cumparat pe numele fostului sot, in perioada in care eram in relatii de concubinaj ( in al treilea an de concubinaj si cu un an inainte de incheierea casatoriei, adica in urma cu 16 ani).Dupa 2 ani de la casatorie, vechea constructie am demolat-o si am construit un imobil compus din parter si etaj.Firma la care fostul sot este unic asociat a deschis magazin cu produse nealimentare in vechea constructie, iar dupa ce s-a finalizat noua constructie si-a continuat activitatea la parterul acestui imobil, fara a mai intocmi nici un contract intre noi doi si firma, prin care eu sa-mi dau acordul cu privire la functionarea magazinului in imobil, nu-mi amintesc sa fi dus la ONRC acte prin care sa anunte ONRC ca urmeaza sa functioneze in alt imobil la aceeasi adresa, pt asta ar fi avut nevoie si semnatura mea, pt ca la noua constructie suntem coproprietari.
Atat in instanta de fond cat si in recurs a sustinut mereu ca acest imobil face parte din patrimoniul firmei, dar nu a adus niciodata acte care sa ateste acest lucru.A facut contestatie la executare, iar la aceasta a atasat un contract de comodat incheiat intre el si firma, prin care el da cu titlu de imprumut pe o perioada de 20 ani, terenul si cu vechea constructie existenta pe teren cu conditia prin care firma se obliga sa edifice o noua constructie pe acel teren, in locul vechii ,,constructii in stare deteriorata ''.Autorizatia de constructie pt actuala constructie a fost eliberata pe numele fostului sot, in timpul casatoriei, iar constructia a fost edificata de noi, nu de firma.Prin autorizatie s-a autorizat construirea unui imobil cu destinatia de spatii comerciale la parter si locuinta la etaj, dar nu este nicaieri scris numele firmei, sau ca spatiul comercial de la partel se construieste pt sau de catre firma. Actul de comodat l-a ,,fabricat'' acum, este un fals, care oricum ar trebui sa fie nul absolut, de data ce firma nu si-a indeplinit obligatia de a edifica construtia pe cheltuiala sa, care era de fapt clauza pt care s-ar fi incheiat acel contract. Sper ca a-ti inteles ceva din ce am scris aici, pt ca in mintea mea e un uragan de disperare.De un an am depus cererea asta de reintegrare, pe cale de ordonanta presedintiala si inca nu reusesc sa intru sa locuiesc cu copilul meu in casa mea.
Presupunand ca imobilul constructie este intabulat in cartea Funciara, pe numele ambilor soti, trebuie sa faceti o notificare catre firma in care ii anuntati ca denuntati unilateral contractul de inchiriere incepand cu data ... ( data cand trebuie sa eliberati cealalta locuinta ). Notificati Registrul comertului in legatura cu rezilierea contractului de comodat.
Daca nu isi schimba sediul, societatea va fi desfiintata.

Daca parterul are usa separata, puteti sparge lacatul si sa folositi spatiul de la etaj.
Problema pare putin mai complicata pentrru ca dvs. vi se aplica prevederile vechiului cod civil, unde contractul de comodat era considerat act de administrare si nu era nevoie de acordul celuilalt sot pentru incheierea lui (prezumtia mandatului tacit reciproc).
Oricum ar fi, lasati firma deoparte si axati-va pe reintegrare, dupa care rezolvati si celelalte probleme.
Dupa cum am scris mai sus, nu evacuati pe nimeni ci incercati sa intrati in imobilul dvs. asa ca mergeti cu executorul si daca nu va deschide nimeni spargeti lacatul. ca sa nu fiti acuzati de furt, in prezenta agentilor de politie faceti si o inventariere a bunurilor si le lasati acolo.
pt imobilul care s-a construit in perioada casatoriei, in care s-a dispus de catre Tribunal, reintegrarea mea in imobil si folosirea acestuia in scopul de a locui pana la finalizarea partajului, nu exista nici un contract de inchiriere, comodat, donatie, etc.El a falsificat in urma cu o luna cand a facut contestatie la executare, un contract de comodat prin care ar fi imprumutat firmei, o cladire care se afla atunci pe acest teren.Acea cladire nu mai exista.Acea cladire am demolat-o si am edificat prezenta constructie ( imobilul in cauza ), pe numele nostru, nu pe al firmei, pe cheltuiala noastra nu pe a firmei.Cladirea este proprietate privata, la care eu si fostul sot suntem coproprietari pana la finalizarea partajului.Firma practic, este abuziv in acest imobil.Nu exista un act legal care sa-i dea dreptul sa functioneze in acest imobil.Cum am precizat si mai sus, acest contract de comadat pe care l-a scos acum, nu are ca obiectiv imobilul actual ci o veche constructie care nu mai exista in prezent.De data ce tribunalul a decis reintegrarea mea in imobil asta nu trebuia sa clarifice faptul ca firma nu are drept de proprietate ? executorul nu ar fi trebuit sa sparga lacatul de pe usa si sa ma reintegreze in imobil ? in dispozitivul dat de tribunal se mentioneaza ,,reintegrarea in imobil'' , nu intr-o camera din imobil.Nu mi se pare in regula decizia executorului de a nu intra fortat in imobil, motivand ca acolo este o societate, de data ce imobilul nu este proprietatea firmei, el nu trebuia sa scoata firma de acolo ci sa ma reintegreze. Ce mai pot sa fac acum?
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2014
mvio79, utilizator

Alte discuții în legătură

Lmobile folosite de o societate - lipsa titlu locativ mvio79 mvio79 Buna ziua, Ma aflu in proces de partaj cu fostul meu sot de doi ani jumate.Societatea la care el este unic asociat, inca din timpul casatoriei a deschis ... (vezi toată discuția)
Executare silita directa mvio79 mvio79 buna seara, am si eu o intrebare sau mai degraba nevoia de o lamurire : printr-o hotarare judecatoreasca irevocabila data intr-o cerere - ordonanta ... (vezi toată discuția)
Cerere de evacuare din imobil, bun comun in devalmasie, impotriva sc apartinand fostului sot mvio79 mvio79 situatia este urmatoarea: eu si fostul sot am divortat , prin sentinta de divort am obtinut si incredintarea mie a singurului copil al nostru, ar de 2 ani ne ... (vezi toată discuția)