avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita directa
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita directa

buna seara,
am si eu o intrebare sau mai degraba nevoia de o lamurire :
printr-o hotarare judecatoreasca irevocabila data intr-o cerere - ordonanta presedintiala - cu obiectivul cererii : reintegarrea in bunurile comune si anume folosirea unui imobil ,,bun comun in devalmasie '' in scopul de a locuii pana la solutionarea irevocabila a dosarul de partaj a bunurilor comune dintre fostii soti, instanta admite cererea si dispune reintegrarea in imobil pana solutionarea irevocabila a dosarului de partaj.
in imobil desfasoara activitate economica societatea la care fostul sot, parat in cauza de fata, este asociat unic, insa societatea nu detine nici un fel de documet cu titlu locativ sau cu drept de folosinta asupra imobilului.
se pune in executare titlul executoriu reprezentat de o hotarare judecatoreasca irevocabila, procedura indeplinita de catre executor judecatoresc .
In somatia comunicata debitorului se mentioneaza ca s-a declansat urmarirea silita constand in titlul executoriu reprezentat de decizia nr..., pronuntata in dosarul nr..., in baza art. 887 coroborat cu art 667 Cod pr.civ si art.903 Cod pr. civ., emite prezenta Somatie....
In momentul efectuarii executarii debitorul nu a fost prezent si nici reprezentant din partea societatii, decat un angajat - vanzatorul -, care a parasit imobilul si nu a asistat la executare.In aceste condintii executorul a facut inventarierea bunurilor mobile, care era decat marfa societatii si le-a incredintat in custodie creditorului. S-a mentionat acest lucru in procesul verbal, dar nu a mentionat si termenul in care proprietarul bunurilor sa se prezinte sa ridice aceste bunuri.
Conform dispozitiilor art. 887 alin (2) Cod pr. civ. - ,, atribuirea prin hotarare judecatoreasca a unui imobil sau obligatia de a-l preda , a-l lasa in posesie ori in folosinta, dupa caz, cuprinde si obligatia de evacuare a imobilului, daca legea nu prevede altfel.''
intrebarile mele sunt :
executorul trebuia sa solicite societatii sau angajatului care era prezent in imobil, documentul care sa ateste dreptul locativ asupra imobilului ?
chiar daca nu este precizata si evacuarea debitorului sau a altor persoane care ocupa imobilul in lipsa unui titlu locativ, executorul trebuia sa efectueze si evacuarea societatii din imobil ?
desi s-a instiintat atat debitorul cat si societatea sa se prezinte sa ridice bunurile mobile din custodia creditorului, acestia nu au dat curs acestei notificari iar dupa 40 de zile de la efectuarea executarii silite, reprezentantul societatii care este si debitor in cazul de fata, insotit de alte persoane, au spart usa de la intrare in imobil , au mai adus marfa in imobil si si-a reluat activitatea economica.O zi nu am mers la imobil iar in urmatoarea zi cand am mers spre surprinderea mea, am gasit usa dechisa, plin de marfa si vanzatorul in imobil.Am sunat la 112, a venit un echipaj, le-am dat documentele necesare inclusiv hotararea judecatoreasaca, procesul verbal de reintegrare intocmit de catre executor cat si certificatul fiscat prin care sa se evidentieze ca imobilul este declarat la finante de catre persoane fizice si platitoare a imozitului si nu societatea.Au intocmit proces verbal de constatare, au scris chiar si declaratia vanzatorului care a explicat cu lux de amanunte cum s-a taiat lacatul de pe usa si cum s-a intrat in imobil, iar apoi mi-au zis sa merg a doua zi la unume comisar cu toat documentatia , care spre uimirea mea dupa toate documentele pe care le-am prezentat, desi i-am dovedit ca societatea nu are drept locativ, ci proprietari asupra imobilului sun dou persoane fizice, fosti soti, mi-a spus ca tot ce s-a intamplat nu constituie fapta penala, ca marfa care a fost in custodia mea este proprietatea societatii si ca s-a procedat corect, mi-a mai zis sa iau legatura cu debitorul sa-mi dea si mie cheie si sa incercam sa rezolvam acest litigiu fara violente.
Ce trebuie sa fac in aceasta situatie ?
Ce este de facut referitor la marfa care am avut-o in custodie in baza unei liste de inventar ?
Trebuie sa anunt executorul si sa-i spun ce s-a intamplat ?
Este aplicabil art. 228 respectiv art 229 cod penal ?
Rog pe cineva sa-mi dea un raspuns cat mai urgent.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mvio79 , utilizator 16:17, 11 Martie 2014
nu este nimeni care sa ma ajute cu un raspuns ?
cel putin as vrea sa stiu daca executorul trebuie in situatia data sa incheie un proces verbal de liberare a custodelui de bunurile mobile care i-au fost in custodie
Ultima modificare: Marți, 11 Martie 2014
mvio79, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmpiedicare acces in imobil al organelor de executare mvio79 mvio79 Buna ziua, Am nevoie urgent de un sfat pt. ca simt ca o iau razna problema este urmatoarea : azi am mers cu executorul judecatoresc si organele de politie ... (vezi toată discuția)
Custode al bunurilor rezultate din executarea silita CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENÞÃ SÃVOIU IULIAN CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENÞÃ SÃVOIU IULIAN Buna ziua, As avea o rugaminte la Dvs. intrucat am incercat mai multe pareri din partea unor executori sau avocati si parerile sunt impartite. Speta: in ... (vezi toată discuția)
Evacuare anton grigore anton grigore Dintr-un imobil se face evacuarea a 2 familii. A existat proces de evacuare dus pana la capat cu obtinerea hotararii judecatoresti definitive si ... (vezi toată discuția)