avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită lmpiedicare acces in imobil al organelor de executare
Discuție deschisă în Executare silită

lmpiedicare acces in imobil al organelor de executare

Buna ziua,
Am nevoie urgent de un sfat pt. ca simt ca o iau razna
problema este urmatoarea :
azi am mers cu executorul judecatoresc si organele de politie la imobilul unde urma sa fiu reintegrat pt a locui in acest imobil pana la finalizarea procesului de partaj dintre mine si fostul sot.La respectivul imobil suntem coproprietari amandoi, doar ca la parterul imobilului isi desfasoara activitate economica firma la care fostul sot este unic asociat, dar nu exista nici un act ca titlu locativ prin care societatea sa aiba dreptul legal de a functiona in acest imobil, eu nu mi-am data niciodata acordul pt a functiona societatea aici,(imobilul este compus din parter si etaj cu o singura intrare, scarile pt etaj sunt in interior).Azi cand am mers la imobil cu executorul am gasit usa inchisa si cu lacat pe ea, iar executorul a zis ca nu poate sa intre fortat in imobil deoarece este o societate acolo si pt ca in titlu executoriu nu este dispusa si evacuarea firmei de acolo, asta pt ca in cererea initiala de reintegrare ,eu nu am cerut evacuarea firmei, de fapt firma nu a fost parte in acest proces.Am un minor in intretinere si trebuie sa eliberez apartamentul in care locuiesc cu chirie.Am depus o plangere si la parchet in baza disp. art. 271 cod penal.M-am gandit sa fac o cerere de evacuare pe cale de ordonanta presedintiala.Chiar daca obtin evacuarea firmei din imobil, fostul o sa incerce din nou prin orice mijloace punerea in aplicare a hotararii.Ce pot sa fac ?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mvio79 , utilizator 14:45, 26 Februarie 2014
buna ziua,
revin cu cateva intrebari referitoare la reintegrarea mea in imobil prin executare silita.
Cu riscul de a ma repeta, vreau sa descriu din nou situatia existenta : am fost reintegrata intr-un imobil edificat in perioada casatoriei, astfel acesta devenind bun comun ( pe documentatia de construire, autorizatie si proiect, beneficiar este trecut fostul sot).
Dupa edificarea imobilului ( in urma cu 12 ani), care este compus din parter ( spatiu comercial ) si etaj ( locuinta ), la parter si-a inceput activitate economica societatea la care fostul sot este asociat unic, fara a se incheia vreun contract de inchiriere, comodat sau alt act, prin care eu sa-mi fi manifestat acordul cu privire la folosirea acestui imobil de catre societate. In momentul executarii silite, la parterul imobilului se aflau bunuri mobile ( mobilier, marfa societatii ), vanzatoarea care se afla in imobil in momentul cand am intrat in inauntru, nu a dorit sa ramana si sa-i fie incredintate in custodie aceste bunuri si a plecat, astfel mi-au fost incredintate mie dupa ce s-a facut inventarierea lor in prezenta martorilor si s-a mentionat acest fapt in procesul verbal de reintegrare. Executorul nu a mentionat in procesul verbal ,termenul in care proprietarul bunurilor sa se prezinte pt a-si ridica aceste bunuri. La o zi dupa executare am trimis notificare in dublu exemplar, un exemplar societatii in calitate de ocupant al spatiului din imobi si unul fostului sot , in calitate de coproprietar, prin care i-am instiintat ca eu nu mai sunt de acord cu faptul de a folosi societatea acest spatiu, cu titlu gratuit, ba chiar am mentionat ca societatea nu detine un titlu locativ, care sa-i confere dreptul de a ocupa acest spatiu totodata i-am invitat sa ma contacteze in termen de 15 zile, pt o intelegere amiabila cu privire la acesta situatie si pt a-si prelua bunurile mobile din custodia mea, iar raspunsul a fost doar din partea societatii , citez : va somez sa incetati aceste actiuni ilicite impotriva societatii...si alte amenintari, dupa 2 zile am mai primit un raspuns la fel, tot din partea societatii, fara sa faca nici o referire ca o sa vina, cel putin sa preia bunurile.
Dupa acest termen de 15 zile, am mai trimis la fel cate o notificare,prin care am cerut societatii ca in termen de 5 zile sa se prezinte pt a-si prelua bunurile si pt a evacua spatiul pe care il ocupa in imobil fara nici un drept locativ. Am trimis aceasta notificare bazandu-ma pe art.1038 NCPC, in ideea ca dupa cele 5 zile sa cer in instanta sa se dispuna evacuarea societatii din imobil.
Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1. Avand in vedere ca in fapt de o luna societatea nu mai desfasoara activitate economica in imobil, ca urmare nu se afla nici o persoana din partea societatii in imobil, se poate considera ca a avut loc o evacuare voluntara si sa nu mai deschid actiune in acest sens in instanta ?
2.Societatea nu a venit sa-si ridice bunurile mobile ( marfa ), in acesta situatie, ce fac eu cu ele ?
3. Daca totusi este nevoie sa deschid actiune in evacure, o pot face in baza procedurii speciale de evacuare din NCPC, in temeiul art. 1040, sau doar pe drept comun ?

multumesc anticipat celor care binevoiesc sa-mi raspunda, o zi placuta tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmobile folosite de o societate - lipsa titlu locativ mvio79 mvio79 Buna ziua, Ma aflu in proces de partaj cu fostul meu sot de doi ani jumate.Societatea la care el este unic asociat, inca din timpul casatoriei a deschis ... (vezi toată discuția)
Executare silita directa mvio79 mvio79 buna seara, am si eu o intrebare sau mai degraba nevoia de o lamurire : printr-o hotarare judecatoreasca irevocabila data intr-o cerere - ordonanta ... (vezi toată discuția)
Cerere de evacuare din imobil, bun comun in devalmasie, impotriva sc apartinand fostului sot mvio79 mvio79 situatia este urmatoarea: eu si fostul sot am divortat , prin sentinta de divort am obtinut si incredintarea mie a singurului copil al nostru, ar de 2 ani ne ... (vezi toată discuția)