Buna ziua,
Am nevoie urgent de un sfat pt. ca simt ca o iau razna
problema este urmatoarea :
azi am mers cu executorul judecatoresc si organele de politie la imobilul unde urma sa fiu reintegrat pt a locui in acest imobil pana la finalizarea procesului de partaj dintre mine si fostul sot.La respectivul imobil suntem coproprietari amandoi, doar ca la parterul imobilului isi desfasoara activitate economica firma la care fostul sot este unic asociat, dar nu exista nici un act ca titlu locativ prin care societatea sa aiba dreptul legal de a functiona in acest imobil, eu nu mi-am data niciodata acordul pt a functiona societatea aici,(imobilul este compus din parter si etaj cu o singura intrare, scarile pt etaj sunt in interior).Azi cand am mers la imobil cu executorul am gasit usa inchisa si cu lacat pe ea, iar executorul a zis ca nu poate sa intre fortat in imobil deoarece este o societate acolo si pt ca in titlu executoriu nu este dispusa si evacuarea firmei de acolo, asta pt ca in cererea initiala de reintegrare ,eu nu am cerut evacuarea firmei, de fapt firma nu a fost parte in acest proces.Am un minor in intretinere si trebuie sa eliberez apartamentul in care locuiesc cu chirie.Am depus o plangere si la parchet in baza disp. art. 271 cod penal.M-am gandit sa fac o cerere de evacuare pe cale de ordonanta presedintiala.Chiar daca obtin evacuarea firmei din imobil, fostul o sa incerce din nou prin orice mijloace punerea in aplicare a hotararii.Ce pot sa fac ?
va multumesc anticipat
va multumesc foarte mult pt sfat.
Am fost luni dimineata la executor, am discutat cu el, i-am pus codul de procedura civ. pe birou , i-am aratat art. conform trebuia sa intre in spatiu cu sau fara consimtamantul debitoarei si i-am zis ca daca nu indeplineste toate actele de executare ii fac cerere de recuzare sau contestatie pt refuz, la instanta de executare, i-am aratat o gramada de cereri pe care fostul le-a depus pe la instante, cereri de stramutare a dosarului de fond, recuzare a completului de judecata care a dispus reintegrarea mea in imobil, etc., care i-au fost toate respinse pt ca nu a putut dovedi cu acte ceea ce sustinea si anume ca imobilul este al firmei, ci s-a dovedit ca este un bun comun.In final a zis sa-i inaintez o cerere de continuare a executarii, am zis ca sunt de acord doar in conditia in care daca mai gasim lacatul pe usa , o sa intre fortat in imobil si a zis , ok. A doua zi am vorbit la telefon si o zis ca vrea sa mergem la imobil sa ma reintegreze fara sa mai trimita notificare debitorului, sa intram prin surprindere.Inainte sa ajungem la imobil l-am intrebat ce masuri va lua daca o sa fie iar lacatul pe usa si mi-a zis ca el nu sparge lacatul de pe usa , asa ca am sperat sa fie decshis.A anuntat politia, am gasit 3 martori si am mers, am gasit deschis si inauntru pe vanzatoare.Vanzatoarea a refuzat sa se indentifice, l-a sunat pe fostul sot - debitorul, care a sunat la 112 si a reclamat ca mai multe persoane au intrat in imobil si au sechestrat vanzatoarea, a venit echipajul 112 si i-au dat debitorului care nu era prezent acolo, amenda pt abuz tel la 112.Apoi ne-am trezit cu inspectie de la politie care au venit sa-i verifice pe politisti, in urma unei plangeri primite pe fax, cum politistii ar fi sechestrat-o si abuzat fizic pe vanzatoare, insa nimeni nu a atins-o, ei doar au incercat sa indentifice persoana care se afla in imobil cand am intrat, iar ea refuzand si incercand sa fuga, politistii i-au spus la ce se expune din punct de vedere legal in caz de refuz sa se indentifice.Dupa ce vanzatoarea a plecat, am trecut la inventarierea bunurilor aflate in imobil, am schimbat incuietorile, citit contoare, s-a trecut toate acestea in procesul verbal si un proces verbal l-am afisat pe geam la vedere.Mi-a incredintat mie bunurile din lista de inventar.
Intrebarea mea acum, este : a procedat legal executorul , intrand in imobil fara notificare prealabila a debitorului , prin care sa-l fi anuntat cu privire la executare ? ar fi trebuit sa depuna o cerere la instanta de executare prin care sa ceara aprobarea executarii silite fara notificarea debitorului, motivand ca debitorul, data trecuta s-a sustras de executare, prin faptul ca nu s-a prezentat la locul executarii si ca au fost usile inchise ? ar putea fi acesta un motiv de admitere a unei contestatii la executare si de anulare a actului de executare ? sa nu uitam ca titlul executoriu este reprezentat de o hot. judecatoreasca data intr-o cerere ,,ordonanta presedintiala'', .Se aplica art. 668 alin 2 ? care se refera la exceptiile de la comunicare ? imi fac griji ca nu cumva sa ma mut in imobil si sa ma trezesc ca se anuleaza actul de executare , iar eu sa fiu nevoita sa plec din imobil.
Fostul a facut deja o contestatie la executare, la 5 zile dupa ce a primit somatia in care i s-au dat cele 10 zile in care sa puna in executare titlul executoiu de buna voie, in aceasta cerere contesta dosarul de executare, titlul executoriu ( care este hot. judecatoreasca), incuviintarea de executare silita data de instanta de excutare.
Va multumuesc din nou daca se poate ma lamuriti, sa stiu la ce sa ma astept.
O zi placuta tuturor.
Va multumesc pt amabilitatea de a ma ajuta.
Partajul cred ca o sa mai dureze, avem multe bunuri comune,parti sociale care s-au realizat din aportul de bani din banii familiei,iar pe langa acest imobil mai este fosta locuinta a familiei unde el sta cu prietena lui si mai sunt 6 imobile bunuri comune, in care la fel ca si in acest imobil sunt puncte de lucru ale firmei, doar ca pt acelea mi-am dat consimtamantul in scris, nici pe acelea nu le folosesc de 3 ani si nici nu primesc vreo recompensa din partea fostului sot sau a firmei lui, pt ca sunt folosite doar de ei.Fostul sot nu locuieste in imobilul in cauza, nici macar in aceeasi localitate ci la 100 km de localitatea in care sunt eu si unde se afla acest imobil.El incearca sa se foloseasca de firma sustinand ca acest imobil face parte din patrimoniul firmei, ceea ce nu a putut dovedi, incercand sa ma impiedice sa locuiesc in imobil.Incearca sa ma constranga sa nu ma descurc si sa sa fiu nevoita sa accept finalizarea partajului si sa fiu de acord cu ce vrea el sa-mi dea, adica aproape nimic.Pe incuviintarea de executare silita nu este mentionat nicaieri de catre instanta ca se dispune executarea silita fara somarea debitorului.Eu i-am precizat de multe ori executorului ca este vorba despre ordonanta si ca aceasta beneficiaza de o procedura mai urgenta de punere in executare, dar cred ca nu a tinut cont, iar in cererea inaintata spre incuviintare instantei de executare, nu este nici acolo mentionat nimic cu referire la ordonanta.Nu se face nicaieri referire la art 888 cod proc. civ.In acest caz ce se poate intampla ?
va multumesc pentru raspuns, m-am linistit in privinta actelor de executare silita.Cat despre partaj, acesta este pe rol deja de 3 ani, deja s-a dispus exepertiza contabila la societate pentru stabilirea valorii partilor sociale, cat despre mediere sau intelegere amiabila, fostul sot nu vrea decat varianta lui, nu mi se pare corect sa accept 20 % dupa 15 ani de munca efectiva in dezvoltarea societatii ,plus la mersul bun al casei si un copil, eu am cerut jumate sau cel putin 45%, dar.... asta e, se intampla in viata sa trecem prin multe, doar asa ne putem da seama ce pret se plateste cand ai prea multa incredere in persoana de langa tine.
Va multumesc inca odata si o seara placuta.