Buna ziua,
Am nevoie urgent de un sfat pt. ca simt ca o iau razna
problema este urmatoarea :
azi am mers cu executorul judecatoresc si organele de politie la imobilul unde urma sa fiu reintegrat pt a locui in acest imobil pana la finalizarea procesului de partaj dintre mine si fostul sot.La respectivul imobil suntem coproprietari amandoi, doar ca la parterul imobilului isi desfasoara activitate economica firma la care fostul sot este unic asociat, dar nu exista nici un act ca titlu locativ prin care societatea sa aiba dreptul legal de a functiona in acest imobil, eu nu mi-am data niciodata acordul pt a functiona societatea aici,(imobilul este compus din parter si etaj cu o singura intrare, scarile pt etaj sunt in interior).Azi cand am mers la imobil cu executorul am gasit usa inchisa si cu lacat pe ea, iar executorul a zis ca nu poate sa intre fortat in imobil deoarece este o societate acolo si pt ca in titlu executoriu nu este dispusa si evacuarea firmei de acolo, asta pt ca in cererea initiala de reintegrare ,eu nu am cerut evacuarea firmei, de fapt firma nu a fost parte in acest proces.Am un minor in intretinere si trebuie sa eliberez apartamentul in care locuiesc cu chirie.Am depus o plangere si la parchet in baza disp. art. 271 cod penal.M-am gandit sa fac o cerere de evacuare pe cale de ordonanta presedintiala.Chiar daca obtin evacuarea firmei din imobil, fostul o sa incerce din nou prin orice mijloace punerea in aplicare a hotararii.Ce pot sa fac ?
va multumesc anticipat
pai, ori faceti contestatie la refuzul executorului de a va reintegra ori ii cereti banii inapoi si mergeti la alt executor care sa isi faca treaba.
am uitat sa va spun ca in cazul in care executorul vrea sa solicite instantei autorizarea de patrundere in spatiu, sa ii spuneti ca este vorba de o hotarare judecatoreasca si nu mai trebuie indeplinita aceasta formalitate.
Accesul la bunurile debitorului Art. 679 NCPC
(1) In vederea executarii unei hotarari judecatoresti, executorul judecatoresc poate intra in incaperile ce reprezinta domiciliul, resedinta sau sediul unei persoane, precum si in orice alte locuri, cu consimtamantul acesteia, iar in caz de refuz, cu concursul fortei publice.
(2) In cazul altor titluri executorii decat hotararile judecatoresti, la cererea creditorului sau a executorului judecatoresc, depusa odata cu cererea de incuviintare a executarii silite ori pe cale separata, instanta competenta va autoriza intrarea in locurile mentionate la alin. (1). Instanta se pronunta, de urgenta, in camera de consiliu, cu citarea tertului care detine bunul, prin incheiere executorie care nu este supusa niciunei cai de atac.
nu am cu cine sa vorbesc, executorul nu vrea sa asculte nimic.I-am spus ca ca este o hotarare judecatoresca irevocabila data intr-o cerere de ordonanta presedintiala.El imi da aceeasi replica, nu intra in imobil atat timp cat e usa inchisa deoarece ii poate face plangere penala firma care are marfa in imobil.Banuiesc ca nu-mi ramane decat sa depun la instanta de executare, o plangere impotriva executorului judecatoresc, nu?....si sa mai astept inca vreo 2-3 luni pana se solutioneaza, iar apoi iar vine vacanta judecatoreasca si eu inebunesc cu legea in mana....
poate sa ma ajute cineva cu un model de cerere pt continuarea executarii ?
am fost azi la executor si am discutat despre continuarea executarii.In procesul verbal pe care l-a intocmit in ziua in care am mers la imobil si am gasit usa inchisa, executorul a mentionat ca in conformitate cu disp art. 897 cod proc. civ, a luat urmatoarele masuri : nu s-a putut efectua reintegrarea in imobil deoarece in imobil functioneaza o societate iar creditorul urmeaza sa se adreseze instantei pt a cere evacuarea societatii din imobil.I-am zis ca pt reintegrarea mea in imobil nu este obligatoriu evacuarea societatii deoarece nu ea este proprietarul imobilului si executarea nu este indreptata impotriva societatii.Astfel a recunoscut ca a gresit si mi-a zis sa-i duc o cerere de continuare a executarii, dar nu stiu sigur cum trebuie sa o formulez.
Mentionez si faptul ca azi era deschis imobilul respectiv.Se poate face executarea si fara notificarea debitorului ? ma gandesc la aceasta solutie deoarece fostul sot de ficare data cand va sti ca urmeza executarea, va inchide usile si nu va fi prezent.Va multumesc foarte mult.