Buna ziua,
Am nevoie urgent de un sfat pt. ca simt ca o iau razna
problema este urmatoarea :
azi am mers cu executorul judecatoresc si organele de politie la imobilul unde urma sa fiu reintegrat pt a locui in acest imobil pana la finalizarea procesului de partaj dintre mine si fostul sot.La respectivul imobil suntem coproprietari amandoi, doar ca la parterul imobilului isi desfasoara activitate economica firma la care fostul sot este unic asociat, dar nu exista nici un act ca titlu locativ prin care societatea sa aiba dreptul legal de a functiona in acest imobil, eu nu mi-am data niciodata acordul pt a functiona societatea aici,(imobilul este compus din parter si etaj cu o singura intrare, scarile pt etaj sunt in interior).Azi cand am mers la imobil cu executorul am gasit usa inchisa si cu lacat pe ea, iar executorul a zis ca nu poate sa intre fortat in imobil deoarece este o societate acolo si pt ca in titlu executoriu nu este dispusa si evacuarea firmei de acolo, asta pt ca in cererea initiala de reintegrare ,eu nu am cerut evacuarea firmei, de fapt firma nu a fost parte in acest proces.Am un minor in intretinere si trebuie sa eliberez apartamentul in care locuiesc cu chirie.Am depus o plangere si la parchet in baza disp. art. 271 cod penal.M-am gandit sa fac o cerere de evacuare pe cale de ordonanta presedintiala.Chiar daca obtin evacuarea firmei din imobil, fostul o sa incerce din nou prin orice mijloace punerea in aplicare a hotararii.Ce pot sa fac ?
va multumesc anticipat
Doamna, constructia noua este intabulata sau nu in CF? Apar numele ambilor proprietari in CF, sau doar sotul? Este foarte important si acest aspect.
In legatura cu valabilitatea unui contract doar instanta sesizata cu o actiune in constatarea nulitatii, sau in evacuare, se poate pronunta. Deci nu puteti decat sa afirmati acest lucru, nu este insa si o realitate in acest moment..
Daca aveti hotarare de reintegrare, daca sunteti coproprietara pe constructie, nu vad de ce nu ati intra in imobil.
Executorul ar trebui sa ceara o noua incuviintare, de patrundere fortata in imobil. Se obtine destul de usor. Poate mergeti pe aceasta cale, mai eleganta.
Eu as notifica si denuntarea contractului de comodat, pe motiv ca aveti nevoie de bunul dat in concesiune.
revin si mentionez faptul ca acest contract el nu l-a depus in instanta de fond sau la tribunal, doar la contestatia la executare l-a atasat, iar pt contestatie s-a dat termen pt Februarie.Executorul normal nu are nici o treaba cu acest contract de comodat.Executorul a primit incuviintare de executare cu privire la titlu executoriu cuprins in dispozitivul deciziei data de instanta de recurs la tribunal in care se dispune reintegrarea mea in imobil.Trei judecatori au dispus sa fiu reintegrata in acest imobil contrar sustinerilor fostului sot , care a sustinut mereu ca in acest imobil este o societate si acest imobil face parte exclusiv din patrimoniul societatii.Daca fostul ar fi avut acte care sa dovedeasca cele sustinute de el, decizia tribunalului ar fi fost alta.De ce executorul nu a spart lacatul de pe usa zicandu-mi ca nu poate face acest lucru deoarece in imobil este o societate, de data ce executarea a fost indreptata impotriva persoanei fizice, coproprietar al imobilului si nu impotriva societatii, el trebuie sa ma reintegreze in imobil nu societatea.Societatea are doar punct de lucru aici, nu este sediu social.Asta nu inteleg eu, atunci de ce se mai numeste executare silita ? Era de asteptat din partea fostului sot sa impiedice accesul in imobil, iar in momentul de fata nu se judeca motive de drept ci trebuie sa se puna in aplicare o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Eu ce pot sa mai fac acum din punct de vedere legal ? Raman cu procesul verbal incheiat de catre executor in care care scrie ca a gasit usa inchisa si cu banii dati, atat ?l-am sunat dupa ce am vorbit si cu un avocat si i-am zis ca trebuia sa sparga lacatul sa ma rintegreze in imobil, iar mi-a zis ca stie ce are de facut, ca nu stiu avocatii ce insemna sunt executarile silite si ca el nu poate intra fortat in imobil atat timp cat are firma marfa acolo, desi i-am explicat inca odata ca acest imobil nu apartine firmei si ca executarea este indreptata impotriva persoanei fizice care este fostul sot, iar el imi ca asta e....Spuneti-mi va rog ce pot sa fac in aceasta situatie, eu nu mai inteleg nimic....