avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitarea de drept in cazul prevazut de art.86 C.pen
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitarea de drept in cazul prevazut de art.86 C.pen

x are doua condamnari : una din anul 1995, la pedeapsa de 1 an cu suspendare + termen de incercare 3 ani = 4 ani
a doua din 28.04.2005, condamnat la 4 luni inchisoare+ 2 ani termen de incercare = 2 ani si 4 luni
am introdus 2 cereri de constatare a reabilitarii de drept la 2 instante diferite, pentru doua fiecare din cele doua condamnari:
cea pentru fapta din 1995 a fost respinsa pentru faptul ca trebuia ceruta reabilitarea pentru toate condamnarile simultan
cea pentru fapta din 2005 a fost respinsa ca prematur introdusa: eu am introdus-o cu 5 zile inainte de a iesi din termenul de incercare insa primul termen de judecata a fost mult ulterior acestei date. instanta a respins in baza art. 497 pct 1 care reglementeaza reabilitarea judecatoreasca.
considerati corecte hotararile celor 2 instante ?
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2007
Bogdan28, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 23:24, 16 Octombrie 2007
Reabilitarea se cere cand se implineste termenul de la data când a luat sfârşit executarea ultimei condamnări.
Si se introduce pentru toate condamnarile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de reabilitare respinsa ca prematur introdusa catalinbraila catalinbraila Buna seara Am o problema in ceea ce priveste reabilitarea mea pe cale judecatoreasca,fiindu-mi respinsa cererea pe motiv ca este prematur introdusa cererea de ... (vezi toată discuția)
Reabilitat de drept sau nu? Ana_m Ana_m o persoana a fost condamnata la pedeapsa cu inchisoare de 9 luni cu suspendare conditionata la data de 25.05.2005, avand termen de incercare de 2 ani si 9 ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept pentru condamnare in 2012 bubu3gm91 bubu3gm91 in data de 2 februarie 2012 a intrat hotararea judecatoreasca definitiva in urma careia am primit 7 luni de inchisoare cu suspendare cu termen de incercare 2 ... (vezi toată discuția)