avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract credit - aplicarea OUG 50/2010
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract credit - aplicarea OUG 50/2010

Am primit recent de la Banca o scrisoare care ma informeaza cu privire la aplicarea OUG 50/2010 la contractul meu de credit incheiat in anul 2008.

Aspectul important este legat de calculul dobanzii. Dpdv legal, exista doua componente: un indice independent (ROBOR, in cazul meu) si o marja fixa.

Dpdv al Bancii, din scrisoare rezulta indubital trei componente: ROBOR, o marja fixa, plus o diferenta intre o dobanda de referinta a Bancii si ROBOR ! Practic, ROBOR se simplifica si rezulta ca dobanda este dobanda de referinta a Bancii plus marja fixa!!

Daca ceea ce scrie Banca in aceasta scrisoare va fi aplicat prin contract aditional, cum imi pot exprima dezacordul cu privirea la aplicarea eronata al prevederilor legale ?

Va multumesc.

Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
apu, utilizator
Luati ordonanta cititi cu atentie art 35,37,40,95
Faceti o hartie in care invocand art sus mentionate le aduceti la cunostinta faptul ca nu semnati decat actul aditional in care dobanda e formata din robor + marja fixa din contractul existent. Au termen 30 zile sa va raspunda conform art 42 din ordonanta
Nu o fac, dati-i in judecata si sigur veti castiga.
apu a scris:

Am primit recent de la ............. o scrisoare care ma informeaza cu privire la aplicarea OUG 50/2010 la contractul meu de credit incheiat in anul 2008.

Aspectul important este legat de calculul dobanzii. Dpdv legal, exista doua componente: un indice independent (ROBOR, in cazul meu) si o marja fixa.

Dpdv al .............., din scrisoare rezulta indubital trei componente: ROBOR, o marja fixa, plus o diferenta intre o dobanda de referinta a ........... si ROBOR ! Practic, ROBOR se simplifica si rezulta ca dobanda este dobanda de referinta a .............. plus marja fixa!!

Daca ceea ce scrie .............. in aceasta scrisoare va fi aplicat prin contract aditional, cum imi pot exprima dezacordul cu privirea la aplicarea eronata al prevederilor legale ?

Va multumesc.

:offtopic: Stergeti din mesajul dvs. denumirea societatii bancare implicate in discutie.
Conform Regulamentului de postare, riscati ca mesajul dvs. sa fie sters...
Multumesc pentru intelegere.

Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Faceti o sesizare la Protectia Consumatorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri cu privire la actul aditional allyna allyna Avand ceva timp liber am citit mesajele de pe forum. Si mi-a atras atentia discutia despre MARJA FIXA....Am un credit din 2008, pe 10 ani.Am semnat Actul ... (vezi toată discuția)
Calcul procent dobanda curenta LAZAR GELU LAZAR GELU CALCUL REPREZENTANT BANCPOST AZI 22 SEPTEMBRIE 2010 AM FOST LA SEDIUL BANCPOST SUCURSALA GORJULUI PENTRU A RIDICA NOUL DESFASURATOR DUPA APLICAREA OUG ... (vezi toată discuția)
Calcul dobanda conform oug 50/2010 modif. prin legea 288/2010 C.Marian C.Marian dobanda de referinta variabila....in urma modificarii oug 50, toate au ramas ca bancile, inteleg!!! in noua oug 50 nu se spune nimic despre transformarea ... (vezi toată discuția)