avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CALCUL PROCENT DOBANDA CURENTA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CALCUL PROCENT DOBANDA CURENTA

CALCUL REPREZENTANT BANCPOST
AZI 22 SEPTEMBRIE 2010 AM FOST LA SEDIUL BANCPOST SUCURSALA GORJULUI PENTRU A RIDICA NOUL DESFASURATOR DUPA APLICAREA OUG 50.FATA DE VECHIUL DESFASURATOR NU SA SCHIMBAT NIMIC ACELASI PROCENT DE DOBANDA 14,4 (INDICE+MARJA).INDICELE IN CAZUL MEU ESTE ROBOR AM CREDITLU IN LEI IAR MARJA FIXA MI SA COMUNICAT CA SA CALCULAT SCAZAND DIN VECHEA DOBANDA CURENTA INDICELE ROBOR (MARJA=VECHIUL PROCENT DOBANDA CURENTA -ROBOR).MARJA FIXA IN CONTRACTELE SEMNATE CU PANPOST IN CAZUL MEU ERA O.CONFORM OUG 50 ESTE LEGAL CEEA CE AU FACUT.MENTIONEZ CA PE 16 09 2010.AM DEPUS O SESIZARE CU PRIVIRE LA MARJA FIXA ACUM ASTEPTAND RASPUNSUL DE LA BIROUL CENTRAL DE CREDITE BANCPOST.ESTE LEGAL COMISIONUL DE ADMINISTRARE CONT CURENT TRECUT DE REPREZENTANTUL BANCI CU PIXUL PE DESFASURATOR.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
LAZAR GELU, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 20:01, 22 Septembrie 2010
LAZAR GELU a scris:

CALCUL REPREZENTANT BANCPOST
AZI 22 SEPTEMBRIE 2010 AM FOST LA SEDIUL BANCPOST SUCURSALA GORJULUI PENTRU A RIDICA NOUL DESFASURATOR DUPA APLICAREA OUG 50.FATA DE VECHIUL DESFASURATOR NU SA SCHIMBAT NIMIC ACELASI PROCENT DE DOBANDA 14,4 (INDICE+MARJA).INDICELE IN CAZUL MEU ESTE ROBOR AM CREDITLU IN LEI IAR MARJA FIXA MI SA COMUNICAT CA SA CALCULAT SCAZAND DIN VECHEA DOBANDA CURENTA INDICELE ROBOR (MARJA=VECHIUL PROCENT DOBANDA CURENTA -ROBOR).:)):)):))MARJA FIXA IN CONTRACTELE SEMNATE CU PANPOST IN CAZUL MEU ERA O.CONFORM OUG 50 ESTE LEGAL CEEA CE AU FACUT.MENTIONEZ CA PE 16 09 2010.AM DEPUS O SESIZARE CU PRIVIRE LA MARJA FIXA ACUM ASTEPTAND RASPUNSUL DE LA BIROUL CENTRAL DE CREDITE BANCPOST.ESTE LEGAL COMISIONUL DE ADMINISTRARE CONT CURENT TRECUT DE REPREZENTANTUL BANCI CU PIXUL PE DESFASURATOR.



OUG 50/2010

Art. 37. - În contractele de credit cu dobândă variabilă se vor aplica următoarele reguli:
a) dobânda va fi raportată la fluctuaţiile indicilor de referinţă
EURIBOR/ROBOR/LIBOR/rata dobânzii de referinţă a BNR, în funcţie de valuta
creditului, la care creditorul poate adăuga o anumită marjă, fixă pe toată durata derulării contractului;


marja fixa ramane ZERO, asa cum este in contract!

noua dobanda conf. oug 50/2010 = zero + indice referinta robor = indice referinta robor:)


"Potrivit legislaţiei în vigoare acum, orice client se poate duce la bancă şi să ceară modificarea contractului prin calculul pornind de la referinţa EURIBOR sau ROBOR la care se adaugă marja practicată până atunci. Aşa spune ordonanţa, aşa vor judeca şi instanţele, iar fără modificarea actului normativ băncilor vor pierde în justiţie. Ordonanţa este clară: referinţa va fi indicele EURIBOR/ROBOR/LIBOR la care se adaugă marja băncii, care nu poate să crească“,

a declarat directorul Direcţiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, citat de Mediafax.


www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: problema care ne omoara pe toti azi....si totul trebuie facut f.f.f.repede vatajita mihaela vatajita mihaela UG 50/2010.Am un credit ipotecar in EURO luat in 2006 de la Banc Post; in primul an cu dobinda fixa, apoi variabila.Dobinda variabila fiind calculata dupa ... (vezi toată discuția)
Contract credit , marja fixa elenalili elenalili E posibil si legal ca banca sa-mi mareasca marja de la 2.5 % cat este in contract la 12.039 %? Pot sa fac o sesizare in acest caz? Si mai e posibil ca o alta ... (vezi toată discuția)
Majorea marjelor fixe este sau nu legala? anca_197 anca_197 buna ziua! sunt titulara a doua contracte de credit in lei si in euro la Banca Romaneasca din anul 2008.La contractul in euro dobanda se compune din marja ... (vezi toată discuția)