avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract credit , marja fixa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract credit , marja fixa

E posibil si legal ca banca sa-mi mareasca marja de la 2.5 % cat este in contract la 12.039 %? Pot sa fac o sesizare in acest caz?
Si mai e posibil ca o alta banca sa-mi zica ca trebuie sa fac cerere sa mi se dea actul aditional?
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 23:05, 27 Septembrie 2010
elenalili a scris:

E posibil si legal ca banca sa-mi mareasca marja de la 2.5 % cat este in contract la 12.039 %? Pot sa fac o sesizare in acest caz?
Si mai e posibil ca o alta banca sa-mi zica ca trebuie sa fac cerere sa mi se dea actul aditional?


e posibil dar nu e legal. faceti sesizare!

marja ramane 2,5%, cat este in contract.

dobanda legala, conform oug 50/2010 este 2,5 pp (marja fixa) + indicele de referinta robor/euribor/libor

nu acceptati alta dobanda!!!

ca este asa o stiu si bancile, dar se fac ca nu stiu!

deja au dat statul in judecata pentru recuperarea banilor pierduti de la clienti!:rolleyes:

"Băncile încearcă să recupereze de la stat, în instanţă, banii pierduţi de la clienţi prin modificarea contractelor de credit impusă de OUG 50/2010.:)):)):)) Una din primele trei mari bănci din România a început deja demersurile în acest sens." Anunţul a fost făcut de Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei de Supraveghere din cadrul Băncii Naţionale a României (BNR).

"Nu va fi doar una. Mai multe bănci vor acţiona statul în judecată. Nu le scade solvabilitatea atât de mult (încât să aibă nevoie de injecţii de capital, n.r.), dar simplul fapt că li se aduc prejudicii printr-o reglementare care excede cadrul european este incriminant", a declarat Cinteză pentru Ziarul Financiar, fără a preciza despre care bănci este vorba. "De ce să plătească clienţii mai puţin peste noapte fiindcă a ieşit o lege?:)):)):)) O lege nu trebuie să intervină administrativ în costul creditului. (...) ANPC a dat în scris o variantă care, din punctul nostru de vedere şi al băncilor, ar clarifica problema, însă nu vrea să o preia în OUG. Împing clienţii spre tribunal, iar asta e culmea:))", a adăugat oficialul BNR.

"ªeful Direcţiei de Supraveghere din cadrul BNR, Nicolae Cinteză, a declarat recent că, dacă legea va rămâne în forma ei actuală, dacă bancherii vor încerca:rolleyes: să acopere această diferenţă (dintre indicatorul propriu de dobândă şi Robor, Euribor sau Libor) prin majorarea marjei:rolleyes::stunned:, clienţii care vor da în judecată banca vor avea câştig de cauză fără prea mari emoţii. ANPC a trimis, la cererea bancherilor:stunned:, o notă în care se preciza că scopul legii este doar transparentizarea formulei de calcul, fiind posibilă înlocuirea dobânzii vechi cu una nouă, de aceeaşi valoare:)):)):)), care să respecte legea.

Protecţia Consumatorilor a dat astfel voie băncilor :))să introducă o marjă care să reprezinte diferenţa dintre cele două dobânzi.

Pentru că ANPC nu a introdus însă acest text în ordonanţă, decizia unei bănci de a face acest lucru este atacabilă în instanţă."

:)


Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul procent dobanda curenta LAZAR GELU LAZAR GELU CALCUL REPREZENTANT BANCPOST AZI 22 SEPTEMBRIE 2010 AM FOST LA SEDIUL BANCPOST SUCURSALA GORJULUI PENTRU A RIDICA NOUL DESFASURATOR DUPA APLICAREA OUG ... (vezi toată discuția)
Majorea marjelor fixe este sau nu legala? anca_197 anca_197 buna ziua! sunt titulara a doua contracte de credit in lei si in euro la Banca Romaneasca din anul 2008.La contractul in euro dobanda se compune din marja ... (vezi toată discuția)
Subiect: problema care ne omoara pe toti azi....si totul trebuie facut f.f.f.repede vatajita mihaela vatajita mihaela UG 50/2010.Am un credit ipotecar in EURO luat in 2006 de la Banc Post; in primul an cu dobinda fixa, apoi variabila.Dobinda variabila fiind calculata dupa ... (vezi toată discuția)