elenalili a scris:
E posibil si legal ca banca sa-mi mareasca marja de la 2.5 % cat este in contract la 12.039 %? Pot sa fac o sesizare in acest caz?
Si mai e posibil ca o alta banca sa-mi zica ca trebuie sa fac cerere sa mi se dea actul aditional?
e posibil
dar nu e legal. faceti sesizare!
marja ramane 2,5%, cat este in contract.
dobanda legala, conform oug 50/2010 este 2,5 pp (marja fixa) + indicele de referinta robor/euribor/libor
nu acceptati alta dobanda!!!
ca este asa o stiu si bancile, dar se fac ca nu stiu!
deja au dat statul in judecata pentru recuperarea banilor pierduti de la clienti!:rolleyes:
"
Băncile încearcă să recupereze de la stat, în instanţă, banii pierduţi de la clienţi prin modificarea contractelor de credit impusă de OUG 50/2010.:)):)):)) Una din primele trei mari bănci din România a început deja demersurile în acest sens." Anunţul a fost făcut de Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei de Supraveghere din cadrul Băncii Naţionale a României (BNR).
"Nu va fi doar una. Mai multe bănci vor acţiona statul în judecată. Nu le scade solvabilitatea atât de mult (încât să aibă nevoie de injecţii de capital, n.r.), dar simplul fapt că li se aduc prejudicii printr-o reglementare care excede cadrul european este incriminant", a declarat Cinteză pentru Ziarul Financiar, fără a preciza despre care bănci este vorba.
"De ce să plătească clienţii mai puţin peste noapte fiindcă a ieşit o lege?:)):)):)) O lege nu trebuie să intervină administrativ în costul creditului. (...)
ANPC a dat în scris o variantă care, din punctul nostru de vedere şi al băncilor, ar clarifica problema, însă nu vrea să o preia în OUG. Împing clienţii spre tribunal, iar asta e culmea:))", a adăugat oficialul BNR.
"ªeful Direcţiei de Supraveghere din cadrul BNR, Nicolae Cinteză, a declarat recent că, dacă legea va rămâne în forma ei actuală,
dacă bancherii vor încerca:rolleyes: să acopere această diferenţă (dintre indicatorul propriu de dobândă şi Robor, Euribor sau Libor) prin majorarea marjei:rolleyes::stunned:, clienţii care vor da în judecată banca vor avea câştig de cauză fără prea mari emoţii. ANPC a trimis, la cererea bancherilor:stunned:, o notă în care se preciza că scopul legii este doar transparentizarea formulei de calcul,
fiind posibilă înlocuirea dobânzii vechi cu una nouă, de aceeaşi valoare:)):)):)), care să respecte legea.
Protecţia Consumatorilor
a dat astfel voie băncilor :))să introducă o marjă care să reprezinte diferenţa dintre cele două dobânzi.
Pentru că ANPC nu a introdus însă acest text în ordonanţă, decizia unei bănci de a face acest lucru este atacabilă în instanţă."
:)