avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista riscul sa pierdem mostenirea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista riscul sa pierdem mostenirea?

Sintem doi frati, parintii mei, de fapt mai mult mama, au construit o casa, apoi mama a decedat cind noi eram inca minori.
Tata s-a recasatorit. Traieste cu noua lui nevasta de aproape 40 de ani.

Intrebarea mea este: Ce se intimpla cu casa daca el moare inaintea sotiei lui?
Stiu ca mama mea vitrega este hotarita sa lase casa unor rude de ale ai.
Am discutat cu tata problema dar el nu crede ca se poate intimpla asa ceva.

Exista o posibilitate legala sa evitam procese nesfirsite cu rudele sotiei lui tata?
Un testament sau o donatie pot fi contestate de rudele ei?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cg8286 , utilizator 18:49, 17 Octombrie 2007
pai intai trebuie stiut daca cumva tatal vostru a trecut 1/2 din casa pe numele sotiei, daca nu casa va fi bun propriu al lui deci ea nu va mosteni1/2+procent ci doar procent in functie de cati copii sunteti....mostenirea dupa mama a fost dezbatuta sau inca nu? daca nu ar trebui sa actionati inante de moartea tatalui....
La moartea mamei a fost facut un document prin care 1/2 revenea lui tata si cite 1/4 copiilor.
Tata nu a trecut niciodata 1/2 din casa pe numele sotiei lui. Mama mea vitrega nu are copii nici cu tata nici dinainte.
Cum ar trebui sa actionam inainte de moartea tatalui?

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2007
cg8286, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire fiu cu tata vitreg tss_2000 tss_2000 La doi ani dupa ce m-a nascut mama mea s-a recasatorit. Tatal vitreg m-a crescut de mic (fara sa ma adopte sau infieze legal). In urma casatoriei ... (vezi toată discuția)
Mostenirea de la tata vitreg katalyna_03 katalyna_03 Buna, Cand aveam 2 ani mama s-a recasatorit cu tata (vitreg) care avea si el 2 copii pe atunci si impreuna, mama cu tata ( vitreg) au mai facut un copil. Acum ... (vezi toată discuția)
Succesiune olympya olympya buna ziua. as dori sa ma lamuriti intr-o prblema legata de o succesiune. bunicii mei au o casa si 2 copii.Bunicii au murit dar succesiunea dupa ei nu s-a ... (vezi toată discuția)