Sunt mostenitoarea unui teren agricol in urma succesiunii facute dupa decesului tatalui meu.
Titlul de proprietate este pe numele a doi frati(tatal meu si fratele lui),suprafata este de 5.5 Ha si conform actului eu detin jumatate din suprafata.
Doresc sa vand si trebuie sa fac iesirea din indiviziune,va rog sa imi spune-ti cum se procedeaza si ce acte trebuiesc si cam ce suma ar trebui sa am .
Daca fratele in viata este de acord dar sustine ca nu dispune de bani ce este de facut?
Va multumesc
adresa de email este mariana_maryn2007@yahoo.com
Aveti doua posibilitati:
fie sa va vindeti cotaparte indiviza, fara a iesi din indiviziune, fie sa faceti cadastru pe cele doua parti, sa partajati si apoi sa va vindeti partea, prin notariat.
Daca fratele este deacord dar nu are bani, incheiati un antecontract prin care dvs, avansati o suma de bani, dupa care va recuperati suma la momentul vanzarii de la cumparator.
buna ziua .
cea mai sigura cale este sa procedati la investirea instantei cu actiunea avand ca obect iesirea din indiviziune .
taxa de timbru este de 3% din valoarea terenului .
puteti plati o parte din aceasta taxa la depunerea actiunii prin serviciul registratura, urmand ca la primul termen de jduecata sa achitati diferenta.
avand in vedere ca se acorda niste termene extrem de lungi .. cel mai probabil primul termen acordat va fi in 2011 .
asa ca banuiesc ca ati avea timp sa puneti ceva bani deoparte .. dvs. stiti cel mai bine .