avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire de la tata la fiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire de la tata la fiu

Ma numesc Alex, sunt plecat din tara de 9 ani. PArintii mei sunt divortati din 1982, tatal s-a recasatorit, dar nu a avut copii cu aceasta doamna. In tot acest timp, am pastrat legatura cu el dar niciodata nu mi-a zis de proprietatile pe care le cumpara prin tara. A decedat in luna mai, iar sotia actuala, la partaj a prezentat ca unica proprietate casa in care locuiesc in prezent si o masina noua care a vandut-o dupa decesul lui zicand ca a avut un precontract de vanzare cu doua luni inaintea decesului. Precizez ca tata a murit subit, o problema cardiaca, iar masina a fost folosita de el pana in ultima zi a vietii. Pe parcursul vietii a achizitionat mai multe propietatii, multe dintre ele inainte de a se casatorii cu aceasta doamna.

Intrebare:
Unde ma pot adresa pentru a afla toate proprietatile detinute de tata, pe teritoriul Romaniei, si daca ea putea vinde masina dupa decesul lui fara aprobarea mea. M-am adresat administratiei financiarei a jud Brasov, dar aceasta mi-a spus ca ea nu poate sa-mi spuna de o proprietate detinuta in alta localitate din Brasov si cu atit mai putin in alt judet. Am inteles ca in momentul succesiunii , "ACTUALA SOTIE" declara pe proprie raspundere de toate proprietatile..... nu va mai spun ca inaintea decesului a vindut un apartament cu 70 000 euro, iar acesti bani au disparut subit din contul bancar a tatalui meu.....
Cel mai recent răspuns: Andra Denise Dinca , Avocat 13:19, 25 August 2010
O evidenta a proprietatilor pe care o persoana le detine se gaseste la primaria in a carei raza teritoriala se afla bunul. Astfel, puteti merge la taxe si impozite locale si sa cereti un certificat fiscal (mai nou se cheama certificat de atestare fiscala) pe numele tatalui dv. In acel certificat veti gasi bunurile ptr care se plateste impozit si deci, teoretic, se presupune ca sunt ale tatalui dvs. De asemeni, primariile detin si copii ale actelor de proprietate. Puteti cere un certificat fiscal si pe numele fratelui ptr a vedea daca respectiva casa este sau nu pe numele lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietati lavineagoe lavineagoe Ma numesc Alex, sunt plecat din tara de 9 ani. PArintii mei sunt divortati din 1982, tatal s-a recasatorit, dar nu a avut copii cu aceasta doamna. In tot acest ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la tata la fiu lavineagoe lavineagoe Ma numesc Alex, sunt plecat din tara de 9 ani. PArintii mei sunt divortati din 1982, tatal s-a recasatorit, dar nu a avut copii cu aceasta doamna. In tot acest ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunica decedata NewAgeOfDarkness NewAgeOfDarkness Mostenire bunica decedata La momentul mortii bunicii mele dansa avea domiciliul in localitatea A insa a decedat in localitatea B, Certificatul de deces este ... (vezi toată discuția)