La momentul mortii bunicii mele dansa avea domiciliul in localitatea A insa a decedat in localitatea B, Certificatul de deces este emis de primaria localitatii B (unde a avut loc decesul), iar la rubrica Domiciliu este trecuta localitatea A.
Ca urmarea Anexa 24 trebuie luata de la primaria din localitatea A.
Bunica mea detinea un teren agricol in localitatea B si atat. Respectivul teren agricol a fost dobandit dupa moartea sotului ei (sotul ei a murit cu vreo 10+ de ani inaintea ca bunica sa dobandeasca terenul, cu legea funciara recuperat de la tatal ei, nu stiu prea multe detalii aici, eram prea mic).
Bunica mea a decedat anul acesta. Bunica mea a avut un singur copil pe mama mea. Mama mea a avut un singur copil pe mine. Mama mea a decedat in urma cu 14 ani.
Prin urmare eu sunt singurul mostenitor.
Am fost la un notar care efectiv mi-a dat o foaie cu ce documente imi trebuie si nu mi-a dat nici un fel de explicatii.
Eu am cateva intrebari:
1a) Trebuie sa am 2 martori care sa o fi cunoscut pe bunica mea in timpul vietii (si care sa fie capabili sa spuna ca bunica a avut un singur copil, ca mama mea a avut un singur copil, eventual ca sotul bunicii a decedat inainte ca ea sa detina terenul si ca mamea mea a decedat in urma cu 14 ani). Cei 2 martori pot sa fie rude cu mine sau/si cu bunica mea (eventual ce grad de rudenie e permis)? (Nu mi-a cerut martori apropiati de varsta bunicii mele ptr ca sincer sa fiu imi era imposibil sa aduc pe cineva care sa aiba 90 de ani...)
O sa detaliez putin sa zicem ca pe bunica mea o cheama X. Bunica mea a avut o sora pe care o cheama Y. Y a avut o fata pe care o cheama Z. Z a avut o fata pe care o cheama W. Este W ruda cu mine din pct de vedere legal sau nu?
1b) Cu cei 2 martori cand ma duc la notar? Ma duc prima data sau dupa ce se asteapta cele 7 zile cand efectiv e facut actul de mostenitor
2) Astazi am depus cererea pentru Anexa 24 la primaria din localitatea A. Pe verso pe cerere scria mare de tot "Nu se completeaza de solicitant" si acolo erau rubricile cu bunurile detinute de bunica mea. Am intrebat daca le completez sau nu si mi s-a spus nu. Repet in localitatea A bunica mea nu detine nimic, detine in localitatea B. Am vrut sa le las un certificat fiscal ptr bunurile detinute in localitatea B nu au vrut sa il primeasca au vrut doar certificatul fiscal din localitatea A (unde nu detine nimic...). Eu din cate stiu pe Anexa 24 trebuie trecute toate bunurile detinute de decedat (adica si din alte localitati). Acum ma intreb cum o sa stie cei de la primaria Alexandria sa scrie pe Anexa 24 bunurile pe care le detine bunica in localitatea B in conditiile in care ei au refuzat sa primeasca orice document care e legat de bunurile bunicii din localitatea B? (Cand am intrebat la registratura cand am depus cererea ptr anexa 24 mi-au spus ca partea asta o rezolva notarul.)
3) Pe hartia cu documente de care am nevoie scrie si B.I. si certificat nastere mostenitori. E vorba de mostenitori exclusiv in viata sau eu trebuie sa aduc si certificatul de casatorie al bunicii mele, certificatul de deces al sotului bunicii mele, certificatul de deces al mamei mele, certificatul de casatorie al mamei mele (ptr ca s-a schimbat numele de familie), certificatul de nastere al mamei mele (toate documentele enumerate pana acum nu au CNP pe ele ptr ca asa era pe vremea respectiva) + B.I. si certificatul meu de nastere?
4) Ce se intampla daca sa zicem ca eu nu stiu/nu detin documente despre alte bunuri detinute de bunica mea insa ele exista dupa ce eu obtin certificatul de mostenitor ptr terenul agricol din localitatea B?
Atat localitatea A cat si localitatea B apartin de judecatoria din localitatea A.
1.Martorii nu trebuie să fie rude cu dvs. Pot să fie vecini, prietenti de familie, cunostinte, colegi de serviciu, cumetri etc.
2. Anexa 24 este doar o sesizare pentru deschiderea procedurii succesorale. Cu sau fara bunurile completate pe verso, procedura succesorala se poate deschide și la cererea dvs scrisă. Oricum veti prezenta actele de proprietate, certificatul de atestare fiscală si adeverința de la Registrul Agricol, de unde reiese ce bunuri a avut bunica.
3. Este vorba despre actele de stare civilă care va dovedesc gradul de rudenie cu defuncta. Adică:
Certificatul dvs de naștere și căsătorie
Certificatul de nastere, căsătorie și deces al mamei
Certificatele de naștere și căsătorie ale bunicilor.
Sfat mostenire
vape
Bunica mea (decedata) detine un teren in Bucuresti in proprietate de prin anul 1938.
In timpul razboiului sau dupa aceea, l-a dat in folosinta unor vecini ... (vezi toată discuția)
Mostenire
cristynita
tatal meu a decedat anul trecut,era divortat de mama mea.dupa divort a lucuit cu bunica mea adica mama lui.proprietarii acelei case sunt bunica in viata,80 ani ... (vezi toată discuția)