avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

tata, mama, 2 copii majori si un apartament; parintii au divortat, mama a murit fara sa deschida partaj; copiii n-au facut succesiunea.; tata s-a recasatorit cu o femeie cu un copil; a decedat; actele apartamentului au ramas la sotia actuala si nu e de acord sa fac succesiunea.
Care este calea legala de urmat(instanta judecatoreasca?) sa pot face succesiunea si sa intru in posesia mostenirii(partii de apartament ce mi se cuvine)?
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 07:05, 26 August 2010
obtinerea certificatului de mostenitor si iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca.
Avand in vedere ca nu va intelegeti cu privire la succesiune, atunci singura cale este o actiune in instanta.
Primul pas este sa mergeti la primaria in raza careia a avut ultimul domiciliul tatal si mama dv. sau unde au decedat sa solicitati anexa 24-sesizare pentru deschiderea procedurii succesorale.
Promovati o actiune in instanta prin care sa solicitati partajarea averii succesorale ramase dupa parintii dv. si solicitati instantei sa puna in vedere sotiei supravietuitoere sa depuna la dosar actele de proprietate.
Poate ar fi bine mai intai sa mergeti la notar sa faceti o declaratie autentica de acceptare a succesiunii dupa parintii dumneavoastra ca sa nu aveti probleme mai tarziu.
pot angaja un avocat sa se ocupe singur de toata nebunia? - adica mers la primarie deschidere actiune si tot ce implica mostenirea?

Alte discuții în legătură

Succesiune naeprioroc naeprioroc Tatal meu a decedat in 2000 au ramas mostenitori, mama, subsemnatul si 2 nepoti (copii ai fratelui meu decedat). Averea parintilor mei consta dintr-un ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii cristina1980 cristina1980 tatal meu a decedat acum 3 luni. el are dintr-o casatorie anterioara cu mama mea 2 copii, eu sunt copilul mamei la fel dintr-o casatorie anterioara. Nu am ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire serbanalexandrescu serbanalexandrescu Buna ziua. In urma cu un an jumatate , tatal meu a murit. Mama mea traieste, si eu sunt unicul copil. In urma decesului tatalui meu , a ramas un apartament , ... (vezi toată discuția)