avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... frauda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

frauda

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza atunci cand un propietar din bloc a anuntat ca s-a debransat de la apa calda din 2001 dar de fapt el a folosit apa calda de la teava comuna pana in prezent si acum l-au descoperit cei care faceau controale la apometre.El declara doar apa rece pt. ca are centrala .Asociatia de propietari are contract cu RADET.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 09:39, 26 Iunie 2019
:)) Am patit si eu asa ceva!
Ii calculati pausal, adica 3,3mc/persoana/luna * nr luni (din 2001 de cand a zis ca s-a deconectat de la apa calda si pana in prezent)
:offtopic:
Bravo! Ati prins vulpea la struguri....manca, manca ca erau buni....acu' sa vedeti cum o sa strige din toate puterile ca sunt acri! :))
Buna dimineata,
=D>la treaba asta m-am gandit si eu dar am zis sa ma consult si cu altcineva. Va mai intreb, cine v-a spus sa calculati 3,3mc? O zi minunata
Este din metodologia ANRSC (Autoritatea nationala de Reglementare in Serviciile comunale). Va dau citatul:
Art. 7. (1) Citirea se poate realiza şi de către proprietar, caz în care reprezentantul legal al asociaţiei de proprietari/locatari, respectiv prestatorul, are obligaţia de a centraliza datele şi a face verificări privind corectitudinea datelor transmise cel puţin trimestrial.
(2) În cazul în care în momentul verificării se constată violarea sigiliilor chiar şi numai la unul dintre repartitoarele de costuri pentru apă, respectivul apartament este considerat ca fiind fără repartitoare pe toată perioada dintre verificarea anterioară şi cea actuală recalculându-se consumul pe această perioadă, luând în calcul un consum lunar de 3,3 unităţi de consum/persoană/lună pentru apa caldă şi 5,1 unităţi de consum/persoană/lună pentru apa rece.

Intreg textul acestei reglementari il aveti in primul topic al sectiunii noastre Documentatie specifica asociatiilor de proprietari la Legislatie de interes/ Metodologie ANRSC - repartizare consum apa.
Va multumesc
elga50 a scris:

Este din metodologia ANRSC (Autoritatea Națională de Reglementare în Serviciile Comunale). Vă dau citatul:
Art. 7. (1) Citirea se poate realiza și de către proprietar, caz în care reprezentantul legal al Asociației de Proprietari (...) are obligația de a centraliza datele și a face verificări privind corectitudinea datelor transmise CEL PUȚIN TRIMESTRIAL.
(2) În cazul în care în momentul verificării se constată violarea sigiliilor chiar și numai la unul dintre repartitoarele de costuri pentru apă, respectivul apartament este considerat ca fiind fără repartitoare pe toată perioada dintre verificarea anterioară și cea actuală (...).

Întreg textul acestei reglementări îl aveți în primul Topic al secțiunii noastre Documentație specifică Asociațiilor de Proprietari la Legislație de Interes/Metodologie ANRSC - repartizare consum apă.

AVEM DREPTUL SĂ REFUZĂM PLATA DIFERENȚELOR DE APĂ ÎN CAZUL ÎN CARE ȘEFII ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI REFUZĂ SĂ VERIFICE CORECTITUDINEA DATELOR TRANSMISE CEL PUȚIN O DATĂ LA 3 LUNI ?

Alte discuții în legătură

Plata in sistem pausal pentru consumul de apa dirina2 dirina2 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti care este actul normativ care legifereaza modalitatea si cantitatea de apa rece platita in sistemul pausal? Reprezentantii ... (vezi toată discuția)
Calcul cote intretinere hervel hervel buna ziua.am o intrebare:cum se calculeaza cotele de intretinere pt apartamentele care nu au apometre intr-un bloc cu apometre?Va rog sa faceti referire la un ... (vezi toată discuția)
Asociatiile de proprietari omideo20 omideo20 Buna seara.Am o problema cu administratorul unde locuieste tatal meu.Din 2007 pana anul acesta in primavara tatal meu nu a dus indexul de la apometre in ... (vezi toată discuția)